Донев е на четвъртфинал в Пазарджик, другите трима българи отпаднаха

габриел донев

Българинът Габриел Донев се класира за четвъртфиналите на втория пореден международен турнир по тенис на червени кортове за мъже от веригата на Световната федерация ITF в Пазарджик с награден фонд 25 хиляди долара.

Донев се справи с поставения под номер 8 Себастиан Джима (Румъния) с 6:3, 6:1 за 75 минути. Двубоят започна равностойно, но след 3:3 българинът взе девет от следващите десет гейма, за да триумфира.

Така той заработи 3 точки за световната ранглиста и 730 долара, а за място на полуфиналите ще играе срещу четвъртия в схемата Дамиен Венгер (Швейцария), който днес отстрани квалификанта Пламен Милушев с категоричното 6:2, 6:1.

Други трима българи отпаднаха във втория кръг поединично.

Участващият с „уайлд кард“ държавен вицешампион от този сезон Никола Колячев загуби от номер 6 Ерик Ваншелбойм (Украйна) с 3:6, 2:6.

Квалификантът Антъни Генов претърпя поражение с 2:6, 4:6 от втория поставен Клеман Табюр (Франция), който миналата неделя спечели първия турнир в Пазарджик от същия ранг.

Симон Антони Иванов пък беше елиминиран от руснака Андрей Чепельов с 4:6, 0:6.

В надпреварата на двойки водачите в схемата Александър Донски (България) и Звонимир Бабич (Хърватия) се класираха за полуфиналите след 4:6, 6:0, 10-4 срещу българите Борислав Кирилов и Ерик Владимиров.

За място на финала Донски и Бабич ще срещнат утре друг изцяло български дует – Габриел Донев и Симон Антони Иванов, който днес се нажожи над Антъни Генов и Алваро Буено Хил (Испания) след обрат с 2:6, 6:3, 10-8.

Пламен Милушев и Вардан Манукян пък отпаднаха на четврътфиналите, след като се отказаха след само 6 минути игра при 0:2 гейма в първия сет срещу номер 2 Димитрис и Стефанос Сакеларидис (Гърция).

Автор: „Спортал“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ