Светослав Петров е вариант за нов старши-треньор на Етър

7 Dni Sport30.09.2023
Септември София - Славия, Светослав Петров

Още един кандидат се появи за нов старши треньор на Етър. Снощи на хоризонта изплува кандидатурата на бившия наставник на Септември София Светослав Петров. Той бе освободен през пролетта и от тогава е без работа. До вчера следобед сигурен за поста на „Ивайло“ се смяташе, че е Сашо Ангелов. Днес трябва да бъде обявена официално раздялата с Емануел Луканов.

Етър е твърдо на последно място със само една победа и едно реми. В междинния кръг търновци паднаха у дома от Пирин Благоевград.

„Цената в цялата тази обстановка най-вероятно ще я плати треньорът с всичките проблеми, че няма резултати. Нали знаете – победата има много майки, загубата има един баща“, каза Луканов след загубата от орлетата. Вероятността да бъде гласуван още кредит на доверие на сегашния наставник и той да води Етър и при визитата на Арда в неделя е минимална.

Сашо Ангелов е държал силен коз в ръцете си – неговият доведен син Валери Божинов.

За последно двамата бяха в Добруджа, но Ангелов напусна през пролетта несъгласен с клубната политика в Добрич.

Божинов пък записа треньорски курс, като попиваше знания от Николай Костов в Левски.

Феновете на Етър обаче са били против евентуалното назначение на Сашо Ангелов. Той е бивш футболист на болярите – 1999 година, като на три пъти е бил и старши треньор на тима – 2008, 2012-14, и за кратко през 2016-а. Тогава напусна, след като отново не бе особено добре приет от привържениците, които не преглътнаха това, че след втория си период начело на Етър пое Локо ГО (2014-16).

Не е изключено обаче Светослав Петров също да покани Валери Божинов в екипа си на „Ивайло“. Виолетовите продължават подготовката си за гостуването на Арда в неделя. А кой ще е на скамейката на болярите, предстои да разберем…

Автор: „Тема спорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ