Прекрасни новини за Левски преди дербито с ЦСКА

payimage-54Левски - Арда Кърджали, Вандерсон Цунами, Уелтън Фелипе, 9664

Левски може да реши голям проблем още за дербито с ЦСКА. Очаква се дотогава Уелтон и Цунами да станат български граждани и вече няма да заемат място в квотата за играчи извън ЕС. Така за срещата с „червените“ петимата бразилци на „Герена“ – Уелтон, Цунами, Рикардиньо, Роналдо и Дарлан, ще бъдат на разположение на треньора Николай Костов.

От началото на сезона наставникът на „сините“ постоянно има проблеми заради факта, че в съблекалнята има шестима играчи, които са с паспорти извън ЕС. Това кара Костов всеки път да избира кой от тях да отпадне от групата. Само веднъж на този етап изборът е бил лесен – Хосе Кордоба бе изваден от групата за мача с Пирин, след като бе играл за два мача за националния отбор на Панама. В негово отсъствие на терена бяха и петимата бразилци. За останалите срещи от efbet Лига обаче треньорът на „сините“ трябваше да взима всеки път трудно решение – кой от бразилците да извади от групата, защото Кордоба е непоклатим в центъра на отбраната.

Най-често от това страдаше Дарлан. В един момент той дори започна да се оплаква, че постоянно е жертва на този бразилски проблем. Онзи ден за мача със Славия от групата отпадна Рикардиньо. Очаква се отново нападателят да не попадне в разширения състав и за предстоящото дерби с Лудогорец. Първоначалният план е бил срещата в неделя да пропусне Дарлан, но от една страна халфът изигра много силен мач срещу „белите“, а от друга – Фадига е с червен картон и ще бъде наказан за мача с „орлите“, а така реално Костов няма много опции в средата на терена.

Самият Николай Костов също няма против да играе без типичен централен нападател, защото той предпочита атаката му да бъде изградена от по-леки и раздвижени футболисти, каквито са Уелтон, Роналдо и Ел Джемили.

На „Герена“ са имали надежда паспортите на Цунами и Уелтон да бъдат извадени още за мача с Лудогорец, но на „Герена“ са доволни, че това все пак ще се случи за сблъсъка с ЦСКА и Левски ще бъде в пълен състав за този двубой.

Автор: „Гонг“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ