Керкез: Не мога да правя чудеса

Душан Керкез,

Треньорът на Ботев пловдив Душан Керкез призна, че отборът не игра добре срещу Черно море. „Канарчетата“ загубиха с 1:0 като гост, а дори не успяха да нанесат точен изстрел към вратата на „моряците“

„Искам да поздравя Черно море за победата днес, както и Илиан Илиев. Свършил е отлична работа с този отбор. Черно море е постоянен и върши работата си добре“, започна Керкез.

„Не играхме добре. В крайна сметка получихме гол заради наша грешка. Не може да си позволяваме такива грешки. Трудно е да го приемем. Тези отбори са на по-високо ниво от нас към момента. Знаех, че не всичко е хубаво тук, когато дойдох. Трябва да работим много. Когато дойде зимната подготовка ще сме по-добри. Футболистите дават всичко от себе си. Няма да бъде лесно до януари със сигурност. Трябва да си кажем истината, аз не мога да направя чудеса. Трябва време да се поправим“, допълни той.

„Имахме трима играчи с вирус, аз също съм болен. От тези трима двама са атакуващи, ако те бяха играли, нещата можеха да изглеждат по друг начин. План Б беше да опитаме всичко, но не успяхме да отбележим“, каза още наставникът.

„Надавам се, че след утре хора като Ханкич и Рабей да са здрави. Не е лесно, когато вирус плъзне из целия отбор. Рано е да говорим за паузата, имаме важни мачове преди това. Каквото и да се случи, трябва да останем обединени. Знам, че не е лесно за феновете на Ботев. Ще се опитаме да играем по-добре занапред, нужни са ни точки. Трябват ни точки, за да се успокоим, това би повлияло добре на отбора“, сподели още Душан Керкез.

След това той бе запитан за инцидента с Нестор ел Маестро миналата седмица, когато бе уцелен в главата с монета от фен на Ботев.

„След мача отидох при Маестро и го поздравих. Разбира се, че това не е хубаво, надявам се, че такива неща няма да се случват повече. Футболът е емоционална игра. Пожелавам му успех“

На края Душан Керкез коментира и предстоящия мач и колко ще липсва публиката заради наказанието на тима.

„Сериозен удар е, от доста години съм треньор и съм свикнал, че когато нещо не се получава в един отбор сякаш всичко е срещу него. Футболът е за хората, имаме нужда от феновете си. Искам да им благодаря, че днес дойдоха да ни подкрепят. Уважавам ги изключително много. Надявам се това решение да бъде променено“.

Автор: „Гонг“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ