Доскорошен капитан на ЦСКА стигна до аматьорските дивизии в Бразилия

Ботев Пловдив - ЦСКА, Жеферсон Телес, Елвис Ману

Бразилецът Жеферсон, който е рекордьор по участия сред чужденците в историята на ЦСКА (160), а в някои срещи бе и капитан на тима, все още не може да си намери отбор, след като напусна „Армията“ през лятото. Вместо това 29-годишният опорен халф играе за различни аматьорски отбори в родината си. Вчера той взе участие в сблъсъка между Перола Негра и Донос да Бола.

Очакваше се изкаралият 5 години и половина в ЦСКА футболист да си намери клуб в първа или втора дивизия на Бразилия, но засега това не се случва.

Любопитно е как ще се развие кариерата на Жеферсон, тъй като в последните години вече двама играчи на практика приключиха пътя си в спорта, след като напуснаха Борисовата градина. Това се отнася за Жером Синклеър, който отвори… ресторант за печено пиле в Англия и гвинееца Жул Кейта, който бе низвергнат от Ланс. Французите настояваха, че ЦСКА е длъжен да го откупи след периода му на „Армията“, но червените и ФИФА бяха на друго мнение.

Резултатът бе, че Кейта дълго време не получаваше право да тренира и вече две години не е играл футбол.

Автор: „Гонг“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ