Иван Колев: Ще подобрим кондицията на играчите на Славия

7 Dni Sport21.09.2023
Славия София, Иван Колев

Новият старши треньор Иван Колев бе официално представен пред медиите на стадион „Александър Шаламанов“ в „Овча купел“. Третият му престой начело на „белите“ ще започне с гостуване на Локомотив Пловдив в събота, 23 септември от 17:30ч.

„Не е едно нещото, което трябва да променим. Няколко са. Не е мястото сега да ги изброявам. Може би кондицията ще бъде малко подобрявана. Досега отборът действаше с променена система, сега се връща към старата система“, започна Колев.

„Не е коректно кой е бил най-големият проблем. Ясно е каква е историята, щом се стига до треньорска смяна. Всеки треньор има свои виждания и възгледи. Много е важно как ще излезем от тази ситуация. Проведох трети ден подготовка. Много съм доволен от работата на играчите, демонстрираха голямо желание за работа и тренировки. Това е много сериозна основа, на която да се стъпи“, продължи той.

„Настроението в съблекалнята вероятно не е било много добро. Когато за първи път се срещнах с футболистите, уточнихме, че настроението има влияние, но не с него идва промяната. Трябва без да мислим къде се намира сега отборът, важно е да се концентрираме в конкретния мач“, сподели още специалистът.

„Не мога да преценя точно какво се случва. Предполагам, че всеки отбор е поставил задачи пред треньора и ако не се изпълнят, вероятно затова се стига до промени. Работата на треньора е много тежка и оценка за работата му пишат резултати“, заяви новият наставник на „белите“.

„Не е лъжа, че няма подходящ момент за треньора. Има значение кои са съперниците само от тактическо естество. Ако твоят отбор е добре подготвен, другото няма значение. Важно е да се настроим добре. Противникът е без значение – можем да играем с Реал Мадрид, Барселона, Левски, детска градина, няма значение, трябва да подхождаме максимално сериозно. Уважаваме Локомотив Пловдив. Гледал съм всички мачове от efbet Лига този сезон, не само на Славия, разликата е много малка, играе се много труден футбол, може да не е от високо майсторство, но е много труден.“

„На практика проучвам състава в момента. Сблъсквам се с неща, които не съм знаел, но ще ми трябва време, за да уточняваме какво да правят играчите на терена. Това са играчите и търсим промяна в резултатите, в поведението, в играта. Това е положението“, завърши Иван Колев.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ