Христо Янев официално е треньор на Ботев Враца

IMG_1373

Христо Янев е новият старши треньор на Ботев Враца. Той подписа договор с клуба и от днес поема кормилото на тима. Янев ще работи със своя помощник треньор Калоян Генов, а в щаба остават досегашният помощник треньор Ивайло Димитров, треньорът на вратарите Христо Митов и кондиционният треньор Ивайло Младенов.

44-годишният специалист за последно работи в Пирин Благоевград. Преди това е водил отборите на Миньор Перник, Нефтохимик и ЦСКА, с който става носител на Купата на България, докато отборът се състезава в Трета лига.

Христо Янев бе представен на отбора от председателя на УС Вангел Вангелов и членът на УС Валентин Лилов.

„Имахме малко време да решим кой да наследи Даниел Моралес. Мачът ни с Берое е в петък. Преговаряхме с няколко треньори – българи и чужденци. С Христо Янев обаче говорихме на един език. Той показа амбиция за работа и ние сме уверени, че ще внесе положителен импулс в отбора. Имаме добри футболисти и резултатите със сигурност не отговарят на възможностите ни. Уверени сме, че Янев разполага с необходимите качества да стабилизира представянето на отбора в Първа лига. Продължаваме стратегията да залагаме на младата генерация български треньори. Такива бяха и Росен Кирилов, и Даниел Моралес“, заяви Валентин Лилов.

Автор: „ДСпорт“
Снимка: „Фейсбук“ страница на Ботев Враца


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ