Перспективен сърбин отказал на Кръстаич да играе за България

Люксембург - България, Младен Кръстаич

Селекционерът на националния отбор на България Младен Кръстаич е отправил покана на нападателя от Сърбия Петър Ратков да играе за „лъвовете“. Младокът от този сезон играе за Залцбург, където прави трансфер за 5 млн. евро от Бачка Топола. Таранът обаче е отклонил предложението на Кръстаич, а за това разкри помощникът на националния селекционер и треньор на Чавдар Етрополе Иван Иванов.

20-годишният Ратков е с български корени, но иска да играе за Сърбия.

България приема и Унгария на „Васил Левски“
„Искахме да вземем в националния отбор един сърбин, който е с български корени. Казва се Петър Ратков. Набор 2003 г. е, в момента играе в Залцбург. Това лято направи трансфер за 5 милиона евро. Залцбург го купи от Бачка Топола. Опитахме се да го привлечем, но той си каза, че иска да играе за Сърбия. Там има по-голям шанс да направи кариера.

Говорил съм с хора, които са работили с него. Първият му сезон играе, когато е 17-годишен, не вкарва нито един гол. Вторият сезон има 2 гола за около 30 срещи. Ако е българин, още на десетия мач, ако не е вкарал гол, ще го отпратят. И вече в третия си сезон в Бачка Топола вкарва 12-ина гола и следва трансфер за 5 милиона евро в Залцбург. Да, знаем, че сърбите притежават страхотна популярност в мениджърските среди и знаят как да осъществяват големи трансфери, но това е и на база, че умеят да развиват играчите си. И Ратков влиза в първия си мач за Залцбург и веднага вкарва гол“, каза Иванов пред „Блиц“.

Автор: „Спортал“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ