Лудогорец срещу Ботев Пловдив на „Хювефарма арена“ в интересен мач

7 Dni Sport16.09.2023
Лудогорец - Астана, Отбор

Лудогорец и Ботев (Пловдив) се изправят един срещу друг в двубой от 9-ия кръг на efbet Лига. Мачът в Разград стартира в 20:00 часа, а главен съдия на двубоя ще бъде Красен Георгиев.

Домакините излизат като фаворит в днешната среща. Разградчани към момента заемат седмата позиция в класирането, но са изиграли доста по-малко мачове от останалите отбори – едва 6. В тях “зелените” имат 4 победи и 2 загуби и са с актив от 12 точки. В последния си мач преди паузата за националните отбори “орлите” успяха да се наложат с категоричното 5:0 над Берое. Преди това обаче загубиха от Черно море като гост с 0:1.

Лудогорец успя да се класира за групата на Лигата на конференциите и следващата седмица стартира участието си в третия по сила европейски клубен турнир. Момчетата на Ивайло Петев ще премерят сили със Спартак (Търнава) у дома и днес със сигурност ще искат да наберат скорост преди важния сблъсък в Европа.

Добрата новина за “орлите” е, че крайният бранител Антон Недялков и централният нападател Квадво Дуа са близо до завръщане в игра. И двамата бяха доста дълго в лазарета, но скоро ще бъдат на линия в състава на Ивайло Петев.

Ботев от своя страна излиза като 11-ти в класирането с едва 8 точки от 8 мача. “Канарчетата” записаха цели четири загуби и две равенства, но в последните си два мача успяха да вдигнат глава и да нанижат две победи – 3:1 над Славия у дома и 2:1 над Етър във Велико Търново.

Това ще е първи официален мач за новия наставник на тима Душан Керкез. Той вече направи неофициален дебют в контрола срещу Крумовград, в която обаче Ботев отстъпи с 2:4. Иначе в тима на пловдивчани има доста проблеми и цели седем души са аут. Мохамед Брахими, Дилан Мертенс, Амаду Думбуя, Уме Емануел и Реда Рабей са контузени, титулярният вратар Хидайет Ханкич получи травма по време на тренировка и също е аут, а Станислав Работов е с вирусно заболяване. Така Керкез със сигурност ще има затруднения при визитата си в Разград.

Лудогорец има пет поредни победи срещу Ботев (Пловдив) в последните си пет мача срещу този противник. През миналия сезон двата тима се срещнаха два пъти, като “орлите” и двата пъти победиха и не допуснаха гол в собствената си врата – 2:0 в мача игран в Пловдив и 1:0 в мача игран в Разград.

efbet Лига, IX кръг

Лудогорец – Ботев Пловдив

Вероятни състави:

Лудогорец: Слуга, Сон, Вердон, Русо, Фон Витри, Гонсалвеш, Пьотровски, Текпетей, Янков, Кайо Видал, Руан

Ботев Пловдив: Кайзер, Ето’О, Ван Хертум, Там, Балоянис, Карабельов, Перера, Акере, Попов, Колев, Секулич

Стадион: “Хювефарма Арена”, гр. Разград
Начало: 20:00
Съдия: Красен Георгиев

Автор: „Спортал“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ