Левски срещу Пирин Благоевград, „сините“ търсят нова победа

7 Dni Sport14.09.2023
Левски - Пирин Благоевград, Асен Митков

Левски и Пирин Благоевград се изправят един срещу друг в отложен двубой от шестия кръг на efbet Лига. Мачът на “Герена” стартира в 20:30 часа, а главен съдия ще бъде Ивайло Стоянов.

Домакините излизат определено като фаворити в тази среща. “Сините” към момента се намират на осмата позиция, но имат доста по-малко изиграни срещи от останалите отбори. Към момента столичани имат 4 победи и 2 загуби в родния елит и са с актив от 12 точки. В последната си среща те успяха да се наложат над Хебър с 1:0 у дома, а преди това победиха Ботев Враца отново със същия резултат в София.

Старши треньорът Николай Костов вероятно няма да може да разчита на бранителя Хосе Кордоба и вратаря Пламен Андреев. И двамата пропуснаха тренировката на тима в сряда, тъй като се прибраха в София във вторник вечерта. Иначе доста от футболистите на “сините” представяха своята родина, като по-голямата част от тях се върнаха здрави. В последните дни се заговори, че Левски може да погледне към нападателя на Берое Вини Трибуле, за да увеличи опциите си в атака. Към момента Рикардиньо е единственият типичен таран в състава, тъй като Билал Бари е от дълго време контузен. Заговори се, че и Жереми Петрис ще седне на нови преговори с тима от “Герена” за подновяването на договора си, така че предстои да видим в следващите дни какво ще стане.

Пирин от своя страна е отборът в най-лоша форма от старта на кампанията. “Орлетата” са последни в класирането с едва една точка и са единствения тим без победа през новия сезон. В седем изиграни мача те имат едно равенство и шест загуби, вкарали са само един гол, а са допуснали цели 11 в своята врата. Благоевградчани са в серия от четири поредни загуби.

Лошите резултати в клуба доведоха и до смяната на треньора. Начело на “орлетата” застана Иво Тренчев, като той вече записа дебют в последния кръг срещу Арда. Тимът му обаче загуби с 0:1, а по време на паузата за националните отбори допусна поражение и от ЦСКА 1948 с 0:4 в контрола. Така новият наставник на благоевградчани не стартира по перфектният начин и днес ще търси първа точка с новия си тим.

В последния мач между двата отбора Левски успя да се наложи с 2:1 у дома. Преди това в Благоевград “орлетата” измъкнаха точката след 1:1. Предстои да видим днес дали “сините” ще запишат очаквана победа, или благоевградчани ще прекъснат негативната си серия.

Левски – Пирин Благоевград

Вероятни състави:

Левски (4-1-4-1): Н. Михайлов; Петрис, Ван дер Каап, К. Димитров, Цунами; Дарлан; Роналдо, Ел Джемили, Краев, Уелтон; Рикардиньо

Пирин Благоевград (4-2-3-1): Ковальов; Семенив, М. Бачев, Дюлгеров, Г. Върбанов; Аюб, Бенгюзов; Тютюков, Сюда, И. Тасев; Кондраков

Начало: 20:30 часа
Стадион: “Георги Аспарухов”, София
Съдия: Ивайло Стоянов

Автор: „Спортал“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ