Топалова с нова победа във Франция

Гергана Топалова

Гергана Топалова се класира за четвъртфиналите на турнира по тенис на клей в Сен-Пале сюр Мер, Франция с награден фонд от 40 000 долара.

23-годишната българка, която е поставена под номер 5 в схемата, надигра във втория кръг французойката Амандин Моно с 6:4, 6:3 за час и 56 минути игра.

Топалова реализира шест пробива в мача, след като успя да си създаде 19 възможности за брейк. Тя допусна и някои колебания на сервис, но успя да нанесе решителен удар в края на първия и началото на втория сет, когато взе пет поредни гейма.

В следващия кръг на турнира българката ще играе с австралийката Кайла МакФий, номер 472 в света, която отстрани поставената под номер 4 в схемата Валерия Страхова от Украйна след 7:6(5), 7:6(7).

За класирането си за четвъртфиналите Топалова ще вземе 1029 долара от наградния фонд, както и 13 точки за световната ранглиста, в която в момента заема 293-то място.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ