Кокала: Левски е твърде зависим от Уелтън

Лудогорец - Левски, Уелтън

Бившият треньор и футболист на Левски даде интервю пред „Тема Спорт“, в което коментира представянето на тима в евротурнирите и шансовете за титлата.

„Мога да кажа, че това беше успешна кампания, тъй като през последните години Левски не беше достигал до такава фаза. Хубавото бе, че имаше много публика на всичките двубои, което е показателно, че отборът играе добре. Но не знам дали ще е достатъчно за поставената цел – титлата.

Според мен трябваше да се привлекат нови играчи. Трансферният пазар в България затваря на 7 септември (б.а. – днес) и няма никакво време. По всяка вероятност на следващия ден той ще разполага с това, което има в момента. Да се надяваме, че няма винаги да се побеждава в последната секунда, както бе срещу Хебър, а още преди това Левски да си е решил мача. Това е много рисковано, ако преследваш титлата. Трябва да си много по-стабилен и надиграващ противниците.

За умора не може да говорим, защото бяха минали четири дни от реванша с Айнтрахт във Франкфурт. Подценяване също не е. Това са футболистите, с които разполага Николай Костов в момента. Нямат много голям опит, защото знаем откъде са дошли. Както се казва – в движение се прави отбора. Хубавото е, че се пускат в игра юноши на Левски като Асен Митков и Патрик-Габриел Галчев. Трябва да бъдат използвани и в предстоящите мачове както за първенството, така и за купата, за да придобиват опит.

Все пак първенството е дълго, а има и мачове за купата и затова са нужни още играчи. Левски няма централен нападател освен Рикардиньо. Алтернатива липсва. Завъртяха се Роналдо и Фадига, когато бразилецът не е добре или е наказан. Илиян Стефанов също може да играе на върха на атаката, но изброените не са типични централни нападатели.

Необходимо е освежаване. Виждаме, че основните претенденти за титлата Лудогорец и ЦСКА разполагат с голяма бройка футболисти. Не стартираха добре, но в крайна сметка ще уцелят ваксата. В последния кръг червените победиха в Стара Загора много убедително. Това носи нова доза самочувствие. Лудогорец предполагам, че искат отново да станат шампиони, а и участват и в групите на Лигата на конференциите, което е допълнителен стимул. Подсилват се с играчи. Наблюдаваме, че Черно море и Локо Пловдив си побеждават и ще бъде много трудно в борбата за титлата.

Единствено Ел Джемили се проявява от време на време. За момента не се усеща липсата на Филип Кръстев, но с натрупването на мачовете ще се види, че има необходимост от халф като него. Може би е необходимо още едно крило, което притежава скорост и умение да пробива, защото сега единствено се разчита на Уелтън. Ако той не играе, нали се сещате какво ще се случи“, каза Кокала.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ