ЦСКА взе решение. Подписва договор с колумбийски техничар – полузащитник.

7 Dni Sport04.09.2023
ЦСКА, Тренировка, Нестор Ел Маестро

Колумбийският футболист на ЦСКА Марселино Кареасо съвсем скоро ще получи предложение за нов договор. 24-годишният полузащитник пристигна на „Българска армия“ преди точно година – на 5 септември 2022 г. и подписа с клуба за 2 сезона – т.е. настоящият му контракт изтича в края на тази кампания.

Ръководните фактори в Борисовата градина ще направят нужните крачки за да задържат един от основните футболисти в състава на Нестор Ел Маестро. Ако Кареасо не поднови договора си с „червените“ до 31 декември, след това той ще има право да преговаря с други клубове, където да премине като свободен агент през лятото. От „Армията“ обаче няма да позволят това, като са готови да предложат по-добри условия на колумбиеца. Той също се чувства щастлив у нас и е съгласен да продължи контракта си, пишат колегите от „Тема спорт“.

Преди да пристигне в ЦСКА през септември миналата година Кареасо бе играл единствено за Онсе Калдас в родината си, като има над 100 участия в местния елит. Любопитно е, че Марселино притежава и паспорт от Венецуела, от където е неговата майка, и твърди, че обича по равно и двете страни. Той пристигна на „Армията“ с визитката на дясно крило, но Саша Илич бързо намери истинската му позиция.

Сърбинът първо го използваше зад централния нападател, а след това го върна още по-назад в ролята на вътрешен халф. Там колумбиецът може да използва най-добре силните си качества – динамика в действия на малък периметър и поглед над играта. Илич дори му постави прякор „Професора“. Досега Марселино има 31 участия, 3 гола и 6 асистенции за ЦСКА във всички турнири.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ