Шампионът Балкан започна подготовка, взе един от най-големите родни таланти

Балкан Ботевград

В понеделник, 28 август, се проведе първата тренировка на Балкан за сезон 2023/2024.

Заниманието в Ботевград беше открито за феновете и бе изцяло с български играчи. То беше водено от старши треньора Петър Златанович и помощниците му, сред които бе и новото попълнение Васил Христов.

Очаква се до края на тази седмица към тренировъчния процес да се присъединят и чуждестранните попълнения на отбора – Девин Харис, Майки Диксън и Карл-Йохан Липс.

Шампионите също так се пребориха за привличането на един от най-големите таланти в българския баскетбол – Михаил Калинов. Плеймейкърът от школата на Доростол Силистра ще се състезава за ботевградчани през следващия сезон и ще има възможност да запише официалния си дебют в Националната баскетболна лига с екипа на “зелените”.

Калинов вече взе участие в първата тренировка на Балкан за новия сезон. 16-годишният талант е поредният нов състезател в редиците на Петър Златанович след Мартин Сотиров, Майки Диксън, Карл Йохан-Липс и Девин Харис. Макар и все още да не е обявен официално, бившият гард на Ямбол Георги Герганов също ще бъде част от състава на ботевградчани.

Звездата на Калинов изгря на финалите във Варна при 16-годишните, където той изведе Доростол към шампионската титла в тази възраст. Във финалния мач срещу Ямбол младият гард изригна с 58 точки, 11 борби и 5 асистенции, като в крайна сметка той завърши надпреварата със средни показатели от 35.0 точки, 7.0 овладени топки, 5.4 завършващи подавания и 4.2 откраднати топки.

Калинов спечели статуетката за най-полезен играч, а освен нея той завоюва и тези за топреализатор и състезател с най-много асистенции, както и за най-много откраднати топки. След края на финалите той сподели, че вече е получил оферти от други клубове, над които е мислил след края на Европейското първенство U16.

Там Калинов помогна на тима да спечели промоция за Дивизия „А“, като на първенството той се отличи със средно по 10.4 точки и 2.7 асистенции.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ