България срещу Нидерландия на 1/4-финал на Евроволей 2023

7 Dni Sport29.08.2023
България - Словакия, Волейбол, Отбор

Женският национален тим по волейбол излиза в 1/4-финален сблъсък срещу Нидерландия на европейското първенство в Италия. Решителният мач е тази вечер от 19:00 часа във Флоренция.

“Лъвиците” стигнаха до този етап на надпреварата след зманемнит обрат в миналия кръг срещу Словакия. Момичетата на селекционера Лоренцо Мичели спечелиха с 3:2 гейма, като успяха да обърнат развоя на срещата в своя полза, въпреки че губеха с 0:2.

Тимът на Нидерландия, който отстрани Швейцария на осминафиналите след категорична победа с 3:0, влиза в мача като фаворит, но от друга страна родните националки показаха, че могат да изненадат всеки.

България няма какво да губи, след като вече постигна поставената цел в турнира, стигайки до тази фаза на надпреварата.

„Нидерландия е отбор, който играе на най-високо ниво в сравнение с отборите, които срещнахме след Италия. Трябва да се опитваме да използваме шанса си. Не трябва да си мислим, че сме си изпълнили целта и да се ограничим с това. По-различен отбор сме в сравнение с Лигата на на нациите, имаме повече увереност. Знаем, че шансовете не са 50:50, но трябва да се опитаме да използваме нашите възможности. Трябва да имаме уважение към тяхното ниво на игра, но не трябва да им подарим победата“, каза преди мача селекционерът Мичели.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ