Шиникова ще играе за титлата на сингъл в Сърбия

7 Dni Sport19.08.2023
Изабелла Шиникова,

Българката Изабелла Шиникова се класира за финала на сингъл на турнира по тенис на червени кортове във Върнячка баня (Сърбия) с награден фонд 25 хиляди долара.

Поставената под номер 4 Шиникова надделя над шестата в схемата Мартина Колменя (Италия) с 1:6, 6:3, 7:6(4) за 2:32 часа.

Българката загуби първия сет, но взе следващите два и направи обрат. В решителната трета част тя пропиля преднина от 3:1, а след това преодоля пасив от 3:5. Шиникова взе подаването на съперничка си в 12-ия гейм, а в тайбрека след 4:4 спечели три поредни точки и затвори мача.

С успеха българката си осигури 30 точки за световната ранглиста и 2107 долара, а за титлата ще играе утре срещу квалификантката Полона Херцог от Словения.

Шиникова достигна до трети финал в турнирите на Световната федерация по тенис ITF от началото на годината след титлите в Монастир (Тунис) и Порто (Португалия). В неделя тя ще търси 25-и трофей на сингъл в кариерата си от ITF.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ