Левски – очаквай неочакваното

7 Dni Sport18.08.2023
Левски - АПОЕЛ Беер Шева, Фенове

Когато най-малко очакваш, се случват най-хубавите неща… В това неписано правило се убеждават феновете на Левски в последно време. „Сините“ преодоляха третия предварителен кръг в Лигата на конференциите и са на плейоф за влизане в групите. Задачата им никак няма да е лека предвид съперника – Айнтрахт (Франкфурт), но дори и при провал, успехът от стигането дотук остава.

Колко обаче привърженици вярваха в подобен развой на събитията? Левски завърши безлично сезона, губейки с безобразна игра от ЦСКА. Последва подготовка в Правец, а съперници за контролите бяха предимно родни отбори. Дълго време не се стигаше и до входящ трансфер, а за идването на двамата нови – Фадига и Дарлан доста трябваше да се почака. Отборът бе напуснат от водещите фигури Филип Кръстев и Ноа Сонко Сундберг и сякаш настроението на феновете ставаше все по-минорно.

Сезонът започна, а очаквания към отбора липсваха. Нямаше гръмки селекции както в други грандове, нямаше обещания, нямаше и някакви особени надежди. Загубата от ФК ЦСКА 1948 на старта още повече убеди феновете, че този сезон не трябва да се чака нищо добро… Дойде обаче следващият кръг, когато Левски спечели като гост на Ботев (Пловдив) и показа много добра игра. Последва успехът над Шкупи на „картофената нива“ в Скопие, гръмката победа над Локо (София) с 6:0, преодоляването на македонския отбор, отново след много добра игра. Като отрезвителен шамар последва загубата от Локо (Пловдив), точно преди първия мач с Апоел (Беер Шева) (1:1). В последния кръг „сините“ изковаха труден успех над Ботев (Враца) на „Герена“, но попадението се оказа безценно и защото беше вкарано от 17-годишния нападател – Преслав Бачев.

Старши треньорът Николай Костов определено може да бъде поздравен за смелостта си да налага млади играчи, смелост, която липсва на много други специалисти. Той гласува доверие на таланти без особен опит, в напечени моменти и ходовете му до тук се оказват печеливши.

Титуляр от началото на сезона е големият талант от школата – Асен Митков, който се отблагодарява за доверието с добра игра и стабилни изяви.

Сега отборът има време да почине след като отложи мача с Пирин. В четвъртък обаче на „Васил Левски“ ще ври и кипи.

Рано е да се говори за приказки, разказвачи и писане на истории. Левски изненада много приятно феновете си и трябва само да надгражда. Отборът показа добър потенциал с играта си и даде заявка, че този сезон ще кара феновете му да се гордеят с представянето, а не да треперят във всеки мач. Така приляга на Левски. Сега е време за още много работа в отбора и надежди за добро представяне срещу Айнтрахт. Да се очаква неочакваното…

Автор: Марина Карачорова / „Топспорт“

Снимка: Официален сайт на Левски


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ