Пламен Андреев подобри рекорд и натрупа самочувствие в Европа

7 Dni Sport18.08.2023
Локомотив Пловдив - Левски, Димитър Илиев, Драгомир Драганов, Димитър Илиев, Пламен Андреев

Вратарят Пламен Андреев стана дебютантът под рамката на Левски в Европа, опазил най-дълго суха мрежа. За първи път той се появи в мач на континенталната сцена при гостуването на Шкупи този сезон, спечелено с 2:0. В реванша от втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите сините се наложиха с 1:0. Серията на Андреев продължи и в гостуването на Апоел Беер Шева, където след края на мача на таблото светеше резултат 0:0.

Още в 18-ата минута на снощния сблъсък с израелците на „Герена“ Андреев постави рекорда. Той навъртя 288 минути без инкасирано попадение. Предишното върхово постижение бе на Георги Петков.

През сезон 2001/02 настоящият играч на Славия за първи път пази за сините в евротурнирите. Той е под рамката срещу Железничар Сараево (4:0 д. и 0:0 г.), а след това и при 0:0 срещу норвежкия Бран в София. В реванша Петков не допуска гол до 17-ата минута, когато е пронизан от Хари Илонен.

Тоест, не инкасира попадение в 287 минути – 4 часа и 47 минути. Сухата серия на Пламен Андреев спря на 349 минути – 5 часа и 49 минути.

Автор: „Тема спорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ