Нов руски отбор поиска подписа на Кирил Десподов, плаща още 6 млн.

7 Dni Sport17.08.2023
ФК ЦСКА 1948 - Лудогорец, Кирил Десподов

Сочи също влиза в битката за правата на капитана на Лудогорец Кирил Десподов, съобщава „Тема Спорт“. Това е вторият руски клуб след Краснодар, който иска да има в редиците си национала. Краснодар вече сложи 6 милиона евро за фланговия нападател. Същата сума за Десподов е склонен да плати и Сочи.

Ръководството на разградчани е склонно да продаде една от звездите си за толкова пари. Остава обаче и играчът да се съгласи на подобна сделка. Десподов не е много очарован от идеята да заиграе в Русия заради войната с Украйна. Затова и играчът се оглежда за други опции. Той обаче нееднократно е заявявал, че му е време отново да заиграе в чужбина. Натърти го дори след победата с 3:0 над ЦСКА през уикенда.

В момента Краснодар е лидер в руското първенство. Тимът има пълен актив от 12 точки след 4 изиграни кръга, като е вкарал 8 гола и е допуснал само 1. Сочи пък е на 11-о място в подреждането. Бившият отбор на преминалия от Левски в Ботев Пд Ивелин Попов е записал само 1 успех от началото на кампанията.

Интересното е, че в края на зимния трансферен период Сочи преговаряше за правата на защитника на сините Хосе Кордоба. Тогава на „Герена“ получиха оферта за 2 милиона евро, като руският клуб дори бе склонен да я увеличи. До сделка обаче по една или друга причина не се стигна.

Пазарът в България затваря на 7 септември, а този в Русия седмица по-късно. Няма да е изненада обаче, ако Десподов бъде продаден по-рано. Това може да се случи дори до часове, ако Лудогорец елиминира Астана. Така разградчани ще са си осигурили минимум участие в групите на Лигата на конференциите. Както е известно, фланговият нападател е дал дума, че ще помогне на орлите в евротурнирите.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ