Теодор Салпаров на 41 години

7 Dni Sport16.08.2023
Теодор Салпаров

На днешния ден повод да почерпи има един от най-обичаните български волейболисти и либеро на националния отбор на България – Теодор Салпаров, който празнува рожден ден.

Състезателят, който известен като сърцето и душата на „лъвовете“, и през тази година се завърна в държавния тим, за да помогне на отбора в Лигата на нациите, Европейското първенство и на Олимпийската квалификация за Париж 2024, навършва 41 години. Той е неизменна част от националния ни тим от 2003 година до януари 2020 година, когато след олимпийската квалификация в Берлин обяви своето оттегляне от държавния отбор, но днес се готви усилено със своите съотборници за старта на Евроволей 2023 във Варна.

Теди Салпаров е не само емблематична фигура, но и печели много успехи на волейболното поле, сред които бронз от Световното по волейбол през 2006 г., бронз от Световната Купа в Япония през 2007 г. и бронз от европейското в Турция през 2009 г. 4-то място от Олимпиадата в Лондон 2012.

Макар от Българската федерация по волейбол да не разполагат с официална статистика, Теодор Салпаров безспорно е волейболистът изиграл най-много официални двубои с екипа на националния отбор на България.

На клубно ниво освен титли в първенствата на отделни страни, той покорява златния връх на най-престижния турнир – Шампионската лига, като е трикратен носител на титлата със Зенит (Казан).

Автор: „Спортал“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ