Андреа Христов: Нямам търпение да играя за Потенца

7 Dni Sport16.08.2023
Андреа Христов,

Българският защитник Андреа Христов ще играе като преотстъпен в клуба Потенца от Серия С и е изпълнен с ентусиазъм от тази стъпка в кариерата си. Андреа Христов има договор с Козенца, които го изпратиха под наем при южняците, които завършиха 9-и в една от третите дивизии.

„Много съм щастлив да бъда тук. И нямам търпение да започна да играя за този отбор, на нашия стадион, пред нашите фенове, са първите думи на Андреа Христов на не много добър италиански език, но изречени с решителност и с огромно желание, показващи амбицията му да се включи в състав, който може да го изстреля на друго ниво. Името му беше свързано с Потенца повече от месец и в крайна сметка пристигането му в Южна Италия се случи. Андреа Христов е желаното подсилване в центъра на отбраната, за което толкова много говореше треньорът Алберто Коломбо., пише вестник tuttopotenza.com.

Изданието подчертава, че Андреа има брат Петко, който играе на същата позиция в Специя, а също така миналата година е помогнал на Реджана за влизането им в Серия Л. 10 мача и 1 гол срещу Анкона, а сега явно ще трябва да пренесе опита си и в Потенца. Висок 190 см, с телосложение на рицар от тежката кавалерия, той може да играе еднакво добре и в защита с трима души, и в такава с четирима в линия – ролята, която спортният директор Фортунато Варра търсеше, за да завърши селекцията.

Потенца вече продаде един защитник и сега влизането на българина трябва да оформи добър синхрон с другия смятан за титуляр Андреа Сбрага.

„Искам да се справя добре с Потенца, разбира се аз лично да вдигна нивото. Но преди всичко да помогна на отбора да постигне целите си“, казва още Андреа Христов.

По всичко изглежда, върху бившия футболист на Славия се възлагат големи надежди. Той има 100 мача в българската Първа лига, а след това е играл в Серия В и Серия С. Потенца може и да не обявява амбиция за влизане в по-високо ниво на всяка цена, но определено тези идеи се прокрадват. Те все още не знаят кой ще бъде 20-ият отбор в Южната Серия С, тъй като се чака решение за мястото в Серия Б дали ще се даде на Бреша или на Реджина. Според развоя на събитията, последната позиция в Серия С ще бъде за Казертана или Пиаченца.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ