Павел Колев бесен: Това на „Лаута“ е срам за футбола! Съсипваме момчетата

7 Dni Sport14.08.2023
павел_колев

„Ние не сме отбор, който може да има претенциите и очакванията за постоянство, защото за това нещо се изискват минимум 17-18 равностойни футболисти. И миналата година отборът тръгна много силно, но през зимата бяха продадени водещи играчи и се започна с три крачки назад“, заяви изпълнителният директор на Локомотив (Пловдив) Павел Колев в интервю за подкаста на „Марица“.

„Желанието ми да си тръгна бе продиктувано от това, че искам да имам контрол, след като ще нося отговорност. При мен едно от най-важните неща е планирането. То е задължително, за да може Локомотив трайно да се настани сред водещите отбори. Играчите и треньорският щаб имат нужда от спокойствие. Казвам щаб, защото Томаш не е сам. Отлична работа вършат Кючуков, Мирчев и Христо Колев-Бащата. Резултатите от работата им се виждат. Съставът трябва да се запази и още малко да се надгради. Тогава евротурнирите са реална цел.

Добрите резултати са функция на добрата игра. Те са плод на подготовката, селекцията и химията, която се създаде вътре в клуба, но не са гаранция за нищо“, добави Колев.

„Ние привлякохме четирима българи, при които няма как да сгрешим. Големите грешки в България се допускат с чужденците, които се привличат на килограм. При тях е много важно кой ги е гледал, как са оценявани, кой е разчитал цифрите в представянето им“, категоричен е Колев, който говори и за школата на смърфовете.

„Локомотив няма готови юноши, които да влязат в първия отбор. Най-близо са Кристиян Томов и Петър Андреев, които след няколко месеца могат да заемат по-сериозно място в състава. Ако искаме да разчитаме на втория отбор, то той задължително трябва да се класира във Втора лига. Големият проблем на школата е инфраструктурен. Христо Крушарски е амбициран септември-октомври терените на базата в „Тракия“ да са готови. Нямам идея дали е възможно, но това ще е като трансплантация на бял дроб за школата. В момента академията ни не може да диша. Тези деца няма къде да тренират. Изкуственото игрище на „Лаута“ е под всякаква критика. Директно казано, това е срам за футбола и съсипваме момчетата с контузии, които се случват там. След като решим този проблем, трябва да започнем да мислим за треньорски кадри и методика“, каза още Павел Колев.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ