Първи мач на Локо Пд като официален претендент за титлата! Какво го чака в Благоевград?

7 Dni Sport11.08.2023
Ботев Пловдив - Локомотив Пловдив,

Пирин и Локомотив (Пд) се изправят един срещу друг в късния двубой от петъчната програма на efbet Лига. Мачът е с начален час 21:15.

Домакините все още търсят първа победа в шампионата, след като до момента имат само една точка в актива си след четири изиграни срещи. Тя бе спечелена след нулево равенство с другия отбор на Пловдив – Ботев. В останалите си срещи „орлетата“ загубиха от Берое, ФК ЦСКА 1948 и Локомотив (София).

Освен това отборът е с най-слабата атака в елита с едва един отбелязан гол. В клуба обаче показват, че работят усилен по разрешаване на този проблем. След завръщането на Станислав Костов, Пирин привлече още двама нападатели – Аймен Суда и Бисмарк Чарлз, който беше преотстъпен от ЦСКА.

Гостите от своя страна стартираха отлично шампионата и след равенство с градския съперник Ботев в първия кръг записаха три поредни победи успеха – над Локо (София), Ботев (Враца) и Левски. Това определя и лидерска позиция на „смърфовете“ с десет точки – колкото има и Черно море.

Бабакар Дион ще пропусне гостуването на своя тим. Белгиецът е с травма в глезена след сблъсъка с Левски, спечелен от „черно-белите“ с 2:1 и не попадна в групата на „смърфовете“ за визитата в Благоевград. След червения си картон срещу Ботев (Враца), Ангел Лясков отново се завръща в състава на пловдивчани.

През изминалата седмица от „Лаута“ афишираха сериозно амбиции, след като Павел Колев обяви многозначително, че „черно-белите“ ще се борят за титлата през този сезон.

Главен съдия на срещата е Петър Кузев, с помощници Георги Дойнов и Никифор Велков.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ