Ще развали ли Локо Сф празника на Ахмед Доган и Румен Вълка в Кърджали?

7 Dni Sport11.08.2023
Локомотив София - Арда Кърджали,

Арда и Локомотив (София) се изправят един срещу друг в  рания петъчен двубой от програмата на efbet Лига. Мачът стартира в 19:00 часа.

Арда успя да надвие единствено Ботев (Пловдив) – като гост на „Колежа“ с 2:0. Срещата със столичните „железничари“ идва 24 часа след рождения ден на клуба на Ахмед Доган и Румен Вълка, който отпразнува вчера 99 години от създаването си.

Пред наставника на домакините Александър Тунчев няма сериозни кадрови проблеми, като той ще може да разчита на основното ядро футболисти в срещата с Локомотив. Специалистът многократно е споделял, че подхожда различно спрямо всеки отделен двубой, като не е ясно дали ще заложи на един чист централен нападател и срещу „червено-черните“. Срещу „канарчетата“ като титуляр стартира Преслав Боруков, а в средата на второто полувреме на негово място влезе завърналият се в клуба Тонислав Йорданов.

Локомотив (София) се намира по-напред в класирането от Арда – „железничарите“ имат две точки повече от хората на Тунчев. Само преди два дни клубът от столичния квартал „Надежда“ привлече опитния полузащитник Симеон Мечев, който се превърна в деветото лятно попълнение в тима на Стойчо Стоев.

Въпреки че намира на седма позиция в подреждането и има две победи на сметката си от четири мача, ситуацията в софийския клуб отново е нажежена, след напрежението на трибуните на стадион „Локомотив“ в предишния кръг. След победата над Пирин (Благоевград) феновете на „червено-черните“ излязоха с призив към клубното ръководство относно фирмата, която охранява домакинските мачове на Локомотив.

Главен съдия на срещата е Радослав Гидженов, с помощници Георги Минев и Марио Данаилов. С ВАР ще се занимават Ивайло Ненков и Светослав Енчев. Делегат на БФС е Калоян Панайотов, а работата на реферите зорко ще следи Ахмед Ахмед.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ