Левски излиза срещу разбит съперник да гони нещо, което не е правил в историята си

7 Dni Sport10.08.2023
Ботев Пловдив - Левски, Отбор

Европоходът на Левски продължава днес с гостуване на израелския Апоел Беер Шева в двубой от третия квалификационен кръг на турнира Лига на конференциите. Срещата на стадион „Тото Търнър стейдиъм“е с начален час 20:30 и ще бъде ръководен от португалския рефер Мигел Ногейра.

„Сините“ стигнаха до този мач след две победи над северномакедонския Шкупи, докато израелците се справиха с литовския Паневезис.

Наставникът на Левски ще трябва да се справя без двама от основните си футболисти, които няма да могат да вземат участие в мача заради контузия.

Жереми Петрис и Кристиан Димитров не пътуваха за Израел и ще принудят Костов да прекроява защитата. По всяка вероятно вместо тях в отбрана ще действат Патрик Габриел Галчев и Келиан Ван дер Каап.

Домакините също имат проблеми, като преди няколко дни се стигна бой в съблекалнята. Двама от основните футболисти – Рамзи Сафури и Шей Елиас са стигнали до сблъсък в съблекалнята и бяха отстранени от отбора.

Сафури по мнението на треньора на Левски Николай Костов е най-добрият играч на Апоел и отсъствието му е добра новина.

Левски се е изправял досега само веднъж срещу израелски съперник в Европа. През сезон 2003/04 „сините“ имат за противник Апоел (Рамат Ган) и печелят с 1:0 като гост с попадение на Борислав Димитров и 4:0 като домакин с голове на Георги Чиликов, Георги Иванов – Гонзо, Саша Симонович и Ниого Демба-Нирен.

Левски може да пренапише историята си на европейската сцена тази вечер срещу Апоел Беер Шева. „Сините“ ще опитат да запишат трета поредна победа като гост в евротурнирите. През настоящата кампания Левски се наложи с 2:0 над Шкупи в Скопие, а предишният им успех е от миналия сезон. Тогава в третия кръг Левски победи с 1:0 като гост малтийския Хамрун.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ