Испанският рефер от близкото минало Давид Фернандес Борбалан е новият председател на Съдийската комисия към Българския футболен съюз. Поканата към него дойде лично от президента на централата Борислав Михайлов, а днес двамата подписаха договор за срок от 2 спортно-състезателни сезона.

Борбалан е едно от най-изтъкнатите имена в испанското съдийство с дългогодишна практика в Ла Лига. Има около 300 мача в испанското първенство и европейските клубни турнири, част е от Елитното ниво на съдиите на УЕФА. Той изпълнява ролята на вицепрезидент на Съдийската комисия на Испания в продължение на 3 години, а през последните 5 сезона е водещ съдийски инструктор на УЕФА и ФИФА и се радва на огромен авторитет на международната сцена.

През февруари т.г. той вече бе в България по покана на футболния съюз за традиционния зимен семинар на родните арбитри.

„Назначението на специалист от такъв ранг е поредно доказателство за уважението, с което се ползва българския футбол в Европа. Убеден съм, че с неговия опит и експертиза българското съдийство ще се развие в положителна посока. Искрено му желая успех, защото добрите резултати в работата му ще са от полза на целия българския футбол“, заяви Борислав Михайлов.