Шеф на ЦСКА разкри защо е махнат Илич и призна, че допреди 3 дни не е знаел кой е Ел Маестро

7 Dni Sport02.08.2023
ЦСКА, Филип Филипов, Саша Илич

Един от важните ръководители в управленската йерархия на ЦСКА – Филип Филипов, говори за трудната раздяла със Саша Илич и как се е стигнало до избора на Нестор Ел Маестро за нов старши-треньор на клуба. Това се случи минути преди „червените“ да отлетят за Румъния, където им предстои реванш срещу местния Сепси от втория предварителен кръг в Лигата на конференциите.

„За Саша Илич искам да кажа само хубави неща. Благодаря за работата му и на неговия екип. Аз лично уважавам страшно много човека Саша Илич. Един наистина голям човек. Това говори начина, по който се раздели с отбора. Имам доста голям опит във футбола и за пръв път присъствам на емоционална раздяла във футбола. Имаше хора, които се разплакаха. Защо се стигна до неговото освобождаване? До неговото освобождаване се стигна след силната година, която направихме и само една точка не ни стигна да станем шампиони. Имахме желанието и натам беше насочена селекцията да се надгради с качество отбора. Имахме големи очаквания, но първите три мача не дадоха това, което очаквахме. Играта и състоянието на отбора не бяха на нужното ниво и се прибягна до тази смяна, за да се потърси импулс в отбора.

Засега не планираме друго отлагане на мачовете. Ако продължим след Сепси, треньорът ще си каже вижданията по въпроса. Искахме да е треньор, който няма нужда от адаптация в отбора и познава добре българското първенството. Той е треньор, върху който нямах преки наблюдения, но последните три дни съм възхитен от работата, която върши. Много амбицирани хора и според мен такива трябват на клуба.

Мисля, че ЦСКА е клуб, който малко треньори биха отказали да застанат начело. Той е популярен клуб не само в България, но и Европа“.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ