Охранителят на Жоро Илиев: Мина толкова много време, трябва да кажа истината, изхарчихме 1 млн. лева за една вечер

7 Dni Sport28.07.2023
Жоро Илиев,

Популярният културист Димитър Димитров, който е бивш охранител на Георги Илиев, разказа интересна случка от 2004 година, когато Локо Пловдив стана шампион на България по футбол.

Тогава собственикът на смърфовете и хората му са изхарчили 1 милион лева за една вечер.

„При Жоро беше пълното спокойствие – разказва Димитров за онези години. – С едни черни костюми по цял ден ходехме по ресторантите. Сутрин, обед и вечер се ядеше и се пиеше. Той беше наясно, че това нещо няма да продължи вечно, но не се пазеше панически.

Всеки, който го види – респект. Никого не е върнал с молба за помощ. Независимо за каква сума става въпрос. Не е връщал хората, такова уважение имаше. Но така си беше построил нещата, че и никой не го предаваше. Играеше като добрия и лошия в едно. С усмивка ти показваше колко е добър и как можеш да изчезнеш. Имал съм безкрайно уважение към този човек, защото се разбирахме с един поглед. Винаги е бил уважителен към всички. Останалото са легенди.

Кои са най-големите разходи, които си е позволявал? Веднъж, когато Локо Пловдив станаха шампиони на България, в багажника имаше 1 милион лева. За една вечер свършиха! Всеки идваше, бъркаше и си взимаше. С обяснението: „Шефът ме праща, шефът ме праща“.

Виждал съм известни певци и певици, които бяха близки до него. Бъркаха и си взимаха по 100 хиляди лева. За клипове, за участия… Ето такива буци с банкноти бяха, а багажникът беше пълен. Всеки ден се пълнеше и всеки ден свършваше до вечерта. Събирали сме се на вечеря по 50 човека. Сметката примерно идва 10 хиляди лева, а Жоро вика: „Дай му 20 000″. Навсякъде е така. Аз имах заплата и си работех, но той (Жоро Илиев) ни раздаваше пари, когато му беше кеф и играеше черно тото. Залагаше на футболни мачове. И когато спечели, не си взимаше парите за него, а ги даваше на нас. Играеше просто за тръпката и губеше милиони. Но ако спечели, не му беше кеф да си ги прибере“, разказва Димитров.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ