Берое победи и Арда, качи се на върха в efbet Лига, Трибуле пак вкара

7 Dni Sport24.07.2023
Пирин Благоевград - Берое, Вини Трибуле

Берое победи Арда Кърджали с 1:0 в последния двубой от втория кръг на родната efbet Лига.

Вини Трибуле вкара победното попадение в 8-ата минута.

Първата опасна ситуация в срещата дойде в седмата минута и бе на сметката на гостите от Кърджали. Играчите на Арда разиграха късо след ъглов удар, като Радослав Цонев комбинира със Светослав Ковачев. След това той бе изведен отляво в наказателното поле, където имаше много свободно пространство и шутира към близкия ъгъл, но топката се оплете от външната страна на мрежата.

Берое обаче отговори светкавично и минута след това поведе в резултата. Едно от последните нови попълнения – Едвин Ласзо, намери на централния кръг Вини Трибуле, който се измъкна от Мартин Стойчев и напредна на скорост в половината на Арда, стигна до наказателното поле на гостите, финтира Умар Сако, след което стреля от границата. Получи се рикошет в Стойчев, който вдигна топката над вратаря Анатолий Господинов и стражът нямаше как да реагира – 1:0.

Арда обаче тръгна по-смело в предни позиции и опита да отговори в 14-ата минута, когато гостите разиграха добре топката и тя беше подадена на Преслав Боруков в наказателното поле, която я чукна леко и по този начин изведе Светослав Иванов сам срещу вратаря Родриго Ачинели и го преодоля, за да прати кълбото във вратата, но бившият играч на Левски беше в засада и попадението не беше зачетено. Системата ВАР потвърди това решение.

Три минути след това Станислав Иванов получи отляво в наказателното поле и опита да центрира, получи се опасен рикошет в защитник на домакините, но вратарят Ачинели внимаваше и улови.

В 28-ата минута топката беше центрирана във вратарското поле на Берое, където Абубакар Тунгара изпревари Ачинели и стреля с глава, но над вратата в аут.

Десет минути преди края на редовното време на първата част Стаси Иванов получи топката отляво в наказателното поле на заралии, нагласи си топката на десния крак и стреля към далечния ъгъл, но Ачинели улови без особени проблеми.

Арда имаше шанс за попадение в 40-ата минута, когато Радослав Цонев центрира от свободен удар отляво на наказателното поле към далечната греда, където Умар Сако се вклини между двама играчи на Берое и засече с глава, но покрай лявата греда на Ачинели в аут.

В първата минута от обавеното време гостите изпуснаха отличен шанс да изравнят резултата. Топката беше центрирана от корнер на първа греда, където Сако отигра с глава назад, а Лучиано Скуадроне закъсня да покрие Преслав Боруков, който обаче изглежда не беше подготвен и не успя да направи добър контакт с кълбото във вратарското поле, а след това то бе изчистено.

По-малко от минута след старта на втората част Арда изпусна нова отлична възможност за гол. Тунгара проби по левия фланг и центрира добре ниско в наказателното поле, където на далечната греда беше забравен Светослав Ковачев и моментално стреля с левия крак, но Ачинели показа класа и спаси.

В 52-ата минута и Берое имаше шанс за второ попадение. Симеон Мечев получи топката пред наказателното поле, след това влезе в него, мина между двама бранители и стреля ниско по тревата, но Господинов улови.

Още преди да е изтекла същата минута гостите отново бяха ппед вратата на Ачинели. Тогава Ковачев реши да шутира от далечна дистанция и го направи отлично с левия крак, но стражът на домакините отново беше на мястото си и отрази удара.

Двата отбора се разиграха и в 55-ата минута Мечев комбинира с голмайстора Трибуле, който стреля пред дъгата на наказателното поле по тревата, но твърде слабо, за да затрудни Господинов.

Берое беше на сантиметри от това да удвои преднината си две минути след това, когато Ласзо получи отдясно в наказателното поле, след което комбинира с Майк Севайос, който шутира силно, но топката се отби от левия страничен стълб на Господинов и излезе в аут.

Само 60 секунди по-късно втори гол за Арда беше отменен заради засада. Вратарят Ачинели отби далечен изстрел, а Тунгара успя да направи точна добавка отблизо, но малиецът беше зад последния в защитата на домакините и голът правилно не бе зачетен. Системата ВАР потвърди и това решение.

В 63-ата минута Стойчев получи пред наказателното поле и нанесе опасен удар от дистанция, но отново Ачинели изби.

Гостите отравиха нов далечен изстрел в 75-ата минута чрез Ради Цонев, който шутира ниско към долния ляв ъгъл на Ачинели, който реагира и след това улови топката.

В следващите минути играта се понакъса заради чести нарушения и смени. Шест минути преди края на редовното време Тунгарана нанесе нов силен далечен изстрел, но отново Ачинели бе на точното място и улови топката.

Берое – Арда Кърджали 1:0

1:0 Вини Трибуле 8′

efbet Лига, 2-и кръг

Стартови състави на двата отбора:

Берое (3-5-2): 23. Родриго Ачинели – 3. Франко Минго, 5. Лучиано Скуадроне, 14. Викторио Вълков – 17. Едвин Ласзо, 16. Симеон Мечев (к) ж.к., 8. Божидар Пенчев ж.к., 6. Жорди Говеа – 91. Вини Трибуле ⚽, 99. Майк Севайос

Резерви: 1. Хуан Лунгарсо (вр), 7. Александър Петров, 11. Джани Политано, 15. Енцо Еспиноса, 18. Деян Иванов, 19. Васил Василев, 20. Дамян Йорданов, 24. Стефан Гаврилов, 98. Тонислав Йорданов

Старши-треньор: Густаво Араголаса

Арда Кърджали (4-2-3-1): 1. Анатолий Господинов – 11. Мартин Стойчев, 3. Умар Сако, 6. Пламен Крачунов, 20. Деян Лозев ж.к. – 21. Радослав Цонев, 80. ЛЪчезар Котев (к) – 10. Светослав Ковачев, 7. Абубакар Тунгара, 99. Станислав Иванов – 9. Преслав Боруков

Резерви: 23. Масут Юсуф (вр), 4. Милен Стоев, 8. Станислав Дюлгеров, 17. Иван Коконов, 27. Керимджан Игнатов, 30. Христо Митев, 33. Иван Тилев, 77. Илия Юруков

Старши треньор: Александър Тунчев

Главен съдия: Станимир Тренчев, град София

Стадион: „Берое“, град Стара Загора

Автор: „Гонг“

Снимка: Официална Фейсбук страница на Берое


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ