Жребият на Лудогорец за Лига Европа: Динамо Загреб или Астана

7 Dni Sport24.07.2023
Лудогорец - Етър Велико Търново,

Лудогорец ще играе срещу загубилия от двойката Динамо (Загреб) – Астана в третия квалификационен кръг на Лига Европа. Това ще се случи, ако разградчани отпаднат от словенския шампион Олимпия (Любляна) във втория кръг на пресявките на Шампионската лига.

Жребият за турнира се проведе в централата на УЕФА в Нион, а Лудогорец ще бъде домакин в реванша, ако стигне до участие във втория по сила евротурнир.

Първите мачове от третия квалификационен кръг ще се играят на 10 август. Реваншите са предвидени за 17 август.

Динамо (Загреб) е познат съперник на разградчани и двата тима общо три пъти са били противопоставяни в Европа. В общия баланс от шест мача хърватският гранд има предимство от 3 победи срещу две за Лудогорец. Една среща завърши при равен резултат. Припомняме, че треньорът на шампионите Ивайло Петев беше наставник на Динамо през сезон 2016/17. Лудогорец не е играл срещу Астана в евротурнирите до момента. В Астана пък легенда е Мъри Стоилов.

Другите варианти за съперник на „орлите“ бяха елиминираните отбори от двойките Арис (Лимасол, Кипър) – БАТЕ (Борисов, Беларус) и Шериф (Тираспол, Молдова) – Макаби (Хайфа, Израел).


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ