„Фен сте на ЦСКА? Радвате се, че Данило Асприля подписа с клуба Ви. Трябва да знаете тези подробности.“

7 Dni Sport24.07.2023
ЦСКА - Крумовград, Данило Асприля

Футболистът Данило Асприля подсили ЦСКА. Той дойсе след, като „червените“ платиха на Бейтар Йерусалим.

Сумата за която се спекулира е 200 000 евро. Възнагражданието на футболиста на „Армията“ е около 30 000 евро.

Какво трябва да знаят феновете на ЦСКА за Данило Асприля и защо това е футболист, който може да прави разликата?

Играчът е роден на 12-ти януари, 1989 година в Чигородо, Колумбия. Висок е 180 см, а най-силната му позиция е десен флангови нападател. За европейски футбол е открит от Литекс Ловеч. Той е закупен за 12 000 евро през 2014-та година. Преди това е играл за бразилски, катарски, колумбийски и уругвайски клубове. Първия му тим в професионалната кариера е Ювентуде, който към момента се подвизава във второто ниво на бразилски футбол.

През цялата му кариера е записал общо 349 мача, в които е реализирал 108 попадения, подал е за 41 и си е заслужил 3 червени картона. Най-силни са му били престоите в Литекс Ловеч и Ал Файха и за двата отбора е реализирал по 25 гола, в България го е направил за 73 мача, а Саудитска Арабия за 57 мача. Данило Асприля идва под пара в ЦСКА, след като през изминалата кампания е реализирал 18 гола и е подал за още 6 т.е е учствал в 24 попадения на отбора си.

Към момента е оценяван на 400 000 евро, а най-високата цена, която е достигал според авторитетното немско издание от „transfermarkt“ е 4.3 млн. евро. Най-голямата сума пък, за която е трансфериран е именно от Литекс в Ал Ин – 2,5 млн. евро. Спечелил е три отборни трофея. Два пъти Купата на Израел, веднъж с Апоел Беер Шева и веднъж с Бейтар Йерусалим. Има и Супер Купа на Колумбия с Индепендиенте Санта Фе. Участвал е и два пъти в Азиатската Шампионска лига. През сезон 2015/16 реализира 4 попадения в надпреварата, а през следващия сезон добавя още едно попадение и двете издания го прави с отбора на Ал Ин.

Най-голямата победа, която е постигана в мач за първенство, в който е играл е 4:0. Правил го е четири пъти, случаите са Рампа Хуниорс – Ренистас /реализира едно попадение/, Литекс – Славия /реализира едно попадение/ има победа с този резултат и с отбора на Ал Шабаб. На интернационалната сцена им мач в турнира „Шампионската купа на Арабските отбори“ за Ал Шабаб срещу Ал Шорта, в който реализира хетрик, а отбора му побеждава с 6:0. През кариерата си е реализирал хетрик в два мача, успявал е да се разпише два пъти в 14 различни случая. Любимият му номер е 70, а в ЦСКА ще се подвизава с номер 30 на гърба.

Снимка: Официален сайт на ЦСКА


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ