Любо Ганев похвали младежите, обяви цел четвъртфинал на ЕП при мъжете и жените

7 Dni Sport17.07.2023
Любо Ганев,

Президентът на българската федерация по волейбол Любо Ганев даде специално интервю пред „Дспорт“, в което говори за третото място, завоювано от националния отбор на България от Световното първенство в Бахрейн, както и за това, което предстои пред останалите ни национални гарнитури по волейбол.

„Много съм щастлив, това е голяма гордост за всички в България, защото от няколко години обръщаме сериозно внимание на детско-юношеския волейбол. Обръщаме внимание на отборите да имат всичко. За нас този успех на тези момчета ни прави много горди. Най-радостното е, че този отбор играе задружно и има колектив. Апелирам всички наши отбори, и мъжки, и женски, да вземат пример от него“, не скри радостта си Ганев.

„Тези момчета наистина са борци и неслучайно това нещо е изградено с годините. Много си помагат, сплотени са. Заминахме като фаворит на първенството, но малшанс ни попречи да спечелим световната титла, но усещането е страхотно“, коментира първенството той.

Той разкри какво предстои пред отбора на Андреа Буратини: „След 2 дни имаме квалификации за Европейско първенство за шампионата догодина. Надявам се след това да поемат в мъжките гарнитури. След 2 дни заминават за Италия, защото догодина Европейското ще е само от 8 отбора, за да може този отбор да има още едно състезание от високо ниво“.

„Андреа Буратини по принцип бе избран за отбора до 17 години. Не успяхме да се договорим с Мартин (Стоев) да води този отбор, затова избрахме Буратини да води отбора до 21 години, а след това ще се върне в отбора до 17 години. Но ако спечелим квалификацията в Италия, логично е Буратини да води България и догодина“, коментира Ганев бъдещето на треньора на селекцията ни до 21 години Андреа Буратини.

„Най-важното е всички да са здрави. Сигурен съм, че във Варна момчетата ще покажат страхотна игра, че неслучайно сме правили толкова силни мачове пред българска публика. Аз съм убеден, че ще играем четвъртфинал и ще го спечелим“, сподели очакванията си за Европейското първенство по волейбол, което предстои.

Относно състава при мъжете, в който няма да бъде Матей Казийски, Ганев заяви: „Аз като президент и волейболист го разбирам Матей. Тези, които са на игрището, трябва да вадят кестените от огъня. С връщането на Цецо Соколов отборът ще бъде с друго лице. Домакинският фактор, публиката във Варна ще бъде нашият седми играч и ще ни даде криле. Тези победи са необходими не само за ранкинга, но и за самочувствието“.

„И пред мъжете и пред жените имаме цел четвъртфинал на Европейското. Само две седмици по-късно започват олимпийските квалификации и това би ни дало самочувствие“, завърши Любо Ганев.

Автор: Инес Павлова / „Дспорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ