Димитър Евтимов: Задачата ми е да правя избора на треньора по-труден, победите изграждат манталитет

7 Dni Sport10.07.2023
ЦСКА, Димитър Евтимов

Отборът на ЦСКА се завърна от лагер Австрия. „Армейците“ кацнаха на летище София около 00:30 часа.

Вратарят на „червените“ Димитър Евтимов говори пред журналистите.

„Видяхте, че в контролите, които изиграхме, показваме много добро лице. Особено първите два мача, когато бяхме по-свежи Показахме, че имаме качествата и футболистите, които да помогнат ЦСКА да стане шампион.

Доста ползотворен лагер“, каза Евтимов.

„Дали е контролен мач или не, победата над Базел носи престиж. Имаме история с Базел. Такива мачове са добре дошли за отбора.

Паузата беше много кратка. Малко неща могат да се променят. Беше важна адаптацията на новите футболисти. Тя тепърва ще продължи. Трябва да разберат начина, по който играем“, допълни той.

„Дали срещу Базел, дали срещу друг, победите са важни. Това е манталитет. Трябва да побеждаваш не само в първенство, дори и в приятелските мачове. Победата е най-важна“, допълни вратарят.

„Със сигурност групите на Лигата на конференцията ще е удовлетворяваща за нас. Най-важното е първо да победим Сепси“, каза Евтимов.

Той коментира и конкуренцията за вратарското място в ЦСКА.

„При мен мотивацията винаги е много висока. В мачовете, в които са ми давали шансове, съм бил на ниво. Моята задача е да правя избора на треньора по-труден. Надявам се да се отвори въпросителна на треньора. Правя всичко възможно да играя и го показвам всеки път“, завърши футболистът.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ