Любо Ганев: Целта е изпълнена – и мъжкият, и женският ни тим останаха в Лигата на нациите

7 Dni Sport08.07.2023
Любо Ганев,

Президентът на волейболната федерация Любо Ганев коментира оставането на мъжете в Лигата на нациите и представянето на младежите на световното в Бахрейн.

Легендата е с първия отбор в Анахайм (САЩ).

„Първо искам да поздравя мъжкия ни тим. Нашата цел беше ясна – да останем Лигата на нациите и при мъжете, и при жените. Няма как да не съм доволен. И двата тима го направиха. Бях по една седмица с двата отбора и смятам, че се гради нещо ново и наистина силно.

Няма как да не поздравя Пламен Константинов и отбора му, както направих по-рано с Лоренцо Мичели. Мачът срещу Иран беше пример за характер. В началото Аспарух Аспарухов беше основният ни коз. После Димитър Димитров, а накрая Денис Карягин направи две впечатляващи блокади, които реално ни оставиха в Лигата на нациите. Браво на момчетата!“, сподели Ганев пред сайта на централата.

Въпреки огромната часова разлика той гледа на живо и победата на младежите срещу индийците.

„Видяхме, че слаби няма. Радвам се, че имаше геймове, в които трябваше да се види българският характер. Отлично постижение! Дано продължаваме така. Поздравления за селекционера Андреа Буратини и работата му с момчетата“, заяви президентът.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ