Янтра се подсили с младия защитник – Валентин Цветанов

7 Dni Sport05.07.2023
Screenshot 2023-07-05 at 13.27.00

Янтра Габрово привлече левия краен бранител Валентин Цветанов, обявиха от клуба. 21-годишният футболист е родом от Севлиево, но футболното му обучение е преминало в академията на Лудогорец. Два пъти е печелил Купа България с „орлите“ във възрастовата група U18, шампион е от елитната група U19. През последните три сезона Цветанов беше част от дублиращия тим на Лудогорец, за който изигра 30 мача и реализира 1 гол. Има записани срещи с националните отбори на България за юноши до 16, до 17 и до 19 години.

„След седем години в Разград е хубаво да се върна почти у дома. Желанието ми е да помогна за това отборът да печели колкото се може повече мачове и съответно да търси място по-напред в класирането“ – бяха първите думи пред клубния сайт на новото попълнение на габровския тим.

Цветанов се присъедини към състава в края на миналата седмица и вече изигра 45 минути с екипа на Янтра в контролата срещу Литекс (3:2).

„Попадам в един великолепен колектив. За малкото време, в което съм тук, усетих много топло отношение към мен от всички. Всичко е на високо професионално ниво. Потенциалът е налице и от нас зависи как ще го реализираме на терена. Футболът е за феновете и се надявам ние да ги радваме с играта си, а те съответно да са колкото може повече на мачовете ни“, пожела си младият бранител.

„Добре дошъл при „ковачите“ и успех, Вальо!“, написаха от клуба.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ