Двама нови чужденци в селекцията на Станислав Генчев в Ботев Пловдив

7 Dni Sport05.07.2023
Ботев Пловдив - Арис Солун,

Поредната порция чужденци са очаква в Ботев Пловдив, пишат колегите от „Тема Спорт“. До дни канарчетата трябва да парафират с двама иностранци. Засега имената им се пазят в тайна. Единият от тях е централен защитник, а другият е офанзивен футболист. Те ще дойдат като свободни агенти. След победата над Арис старши треньорът Станислав Генчев заяви, че се нуждае от поне още петима нови. Те обаче ще са максимум трима, като всички ще са чужденци. Повече българи на „Колежа“ това лято няма да бъдат привличани. Преди дни Ботев подписа с родния национал Янис Карабельов.

Чаканите иностранци ще могат да направят неофициален дебют още в събота или неделя. Тогава в два поредни дни жълто-черните ще изиграят две контроли на стадион „Христо Ботев“. Първата ще е с новака във Втора лига Черноморец Бургас, а втората със сръбския елитен Раднички Ниш, който се спаси след бараж. Срещите са от 19:00 часа, а преди тази с комшиите ще се състои официалното представяне на отбора за новия сезон.

До момента Ботев Пд привлече трима нови – в тима се върнаха вратарят Даниел Кайзер, Карабельов, за когото вече стана дума, и Фаустас Степанавичус.

От наем в руския Факел се върнаха Реда Рабей и Мохамед Брахими, а от Крумовград обратния път извървяха Хуго Аззи, Моузес Кандидус и Бисер Бонев.

Все още не е ясна съдбата на Елвис Ману, който бе под наем в нидерландския Грьонинген, но е добре познат на Станислав Генчев от работата им в Лудогорец. Той не искал да се връща да играе при канарчетата.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ