ЦСКА – изобилие от младост, опит и класа! Готови ли са „армейците“ за нов мощен поход към златните медали?

7 Dni Sport03.07.2023
ЦСКА, Тренировка, Отбор

Не е изминал и месец от последния кръг на завършилия вълнуващ сезон в родния шампионат, а футболните страсти отново са завладели привържениците на най-великата игра. Само след две седмици започва новото първенство, а отборите играят контроли, стягат селекции и ще се впуснат в поредна луда надпревара за призовите места.

Вицешампионът ЦСКА провежда своята подготовка в Австрия, а до момента „червените“ изиграха и две контроли. Момчетата на Саша Илич победиха румънския Ботошани с 1:0, а само след 3 дни скриха топката на швейцарския гигант Базел, побеждавайки го със същия резултат.

„Армейците“ привлякоха цели 5 нови до този момент – Марин Орлинов, Сейни Санянг, Матиас Фаетон, Майкъл Естрада и Браян Кордоба. Най-вероятно до края на подготовката към отбора ще се присъединят още няколко футболисти.

Но да обърнем внимание на това, което видяхме от отбора в първите две контроли. По всичко личи, че през новия сезон ЦСКА ще играе в схема 4-1-4-1, която може да прелива и в 4-3-3. И в контролата с Ботошани, и в тази с Базел, много ясно си личаха двете линии от по 4 човека, а между тях действаше Джонатан Линдсет. Саша Илич използва тази схема и в последния мач на отбора миналия сезон, когато „червените“ победиха Левски с 2:0.

Въпреки че до момента към отбора не са се присъединили новите играчи, ЦСКА изглеждаше блестящо – особено в контролата с Базел. „Червените“ създадоха куп положения пред вратата на швейцарците и само добрите намеси на вратаря Хитц предотвратиха по-тежко поражение за полуфиналиста от Лигата на конференциите.

И освен, че ЦСКА изненада привържениците си доста приятно с новия си облик, „армейците“ записаха 3 победи и 3 чисти мрежи в тези двубои.

И в двете контроли участие взеха много от младите таланти на ЦСКА, които демонстрираха голямо израстване и със сигурност са гарант за светлото бъдеще на клуба. Асен Дончев, Марк-Емилио Папазов, Християн Петров, Александър Бучков, Илиан Антонов, Петър Жабов, Георги Чорбаджийски, Симеон Александров и Станислав Шопов са на 21 години или по-малко. Шопов, Петров и Асен Дончев си бяха сред основната група футболисти през миналата кампания, но Дончев се контузи в началото на сезона не успя да се възстанови до края. Сега сериозна заявка да направят това дадоха Антонов, Папазов и Чорбаджийски, но крайното решение ще си бъде на Саша Илич.

Очевидно работата на Стамен Белчев в дубъла на ЦСКА започна да дава добри плодове и съм сигурен, че „армейското“ дърво тепърва ще ражда все повече и повече талантливи играчи. Както стана ясно, „армейците“ вече имат и нов шеф на школата – Костадин Ангелов, но неговата работа ще бъде оценявана на по-късен етап. Младите футболисти често са нетърпеливи да получат своя шанс под светлината на прожекторите, но те трябва да знаят, че всичко е единствено и само в техните ръце. Всичко става само с търпение и изключително здрава работа.

Е, към днешна дата бъдещето за ЦСКА наистина изглежда светло. „Армейската“ къщичка изглежда почти напълно подредена. „Червените“ разполагат с младост, опит, класа и не на последно място – увереност! Увереност, че тази година ще успеят да пробият в евротурнирите и най-после да свалят Лудогорец от първото място. На първо четене, с новите попълнения, ЦСКА изглежда като напълно завършен и боеспособен отбор, който ще може да постигне целите си. Остава да видим каква ще бъде ситуацията и на второ четене…

Автор: Александър Линдарев / „Топспорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ