Това в Левски не е пълна прозрачност

7 Dni Sport01.07.2023
Левски - Арда Кърджали, Фенове

Личи си, че от Левски се опитват да се вместят в анонсираната от Сираков преди 3 години пълна прозрачност. Но само се опитват. Искат да казват всичко на привържениците, но нямат желание.

И сами слагат кавички на словосъчетанието „пълна прозрачност“.

Хвърлиха в пространството едни суми за едно плащане и смятат, че запалянковците ще спрат да питат, защото вече са задоволили любопитството си. И всичко това щеше да бъде съвсем нормално в условията на официален Бащица, тоест когато паричният поток, преминаващ през клуба, бе с неясен произход и с неназовани параметри. Сега обаче ситуацията е различна, защото водещият се за собственик Наско Сираков непрекъснато призовава феновете за финансова помощ, било то чрез преки дарения, специализирани кампании, емитиране на акции, есемеси и други. И съобразно това партньорство е редно от клуба наистина да бъдат коректни и прозрачни.

Левски е направил голямо плащане към НАП в последните месеци, което е добре и за клуба, за да намали дълга си и да поизчисти имиджа си на нередовен платец, от една страна, и за държавната хазна, от друга. Но не е добре, че от „Герена“ не казват какъв е бил размерът на дълга към 1 март и какъв е към вчерашна дата. Да разберат горе-долу хората за какво е борбата. И още нещо, от близо двата милиона лева по разбивки, не е ясно самостоятелните вноски от страна на клуба за над 800 хиляди лева откъде са набавени. Така поднесена информацията веднага хвърля хората в едни съмнения, че в Левски постъпват някакви пари с неприятен за назоваване произход. И така всеки е свободен да подозира всякакви порочни практики, свързани с някои резултати на отбора в края на сезона. Или пък постъпления в сакове.

Автор: Желю Станков / „Тема спорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ