Москов: Чужденците нямат място във Втора лига

7 Dni Sport30.06.2023
Футбол,

Шефът на Несебър – Недялко Москов – сподели пред „Мач Телеграф” мнението си за наплива на чужденците във Втора лига. Той заяви, че тази политика е напълно грешна и няма смисъл да се налагат подобни играчи.

„За мен чужденците нямат място във Втора лига. През изминалия сезон дори имаше легионери и в Трета лига. Срещу нас (б.р. Несебър) излизаха отбори, които имаха чужденци в редиците си. Това за мен е несериозно. Във второто ниво на българския футбол трябва да играят изцяло български играчи. Млади момчета, които да израстват и да отиват в Първа лига. Гледам, че все по-често се прибягва до подобни играчи. В Монтана имаше много чужденци, както и в Етър.

Това за мен не води до нищо добро за българския футбол. Всеки ден говорим как националният ни отбор трябва да е по-добър и всеки ден повтаряме едни и същи грешки. Проблемът не е изцяло в БФС, а в ръководителите на клубовете. Няма никакво бъдеще с такива чужденци. Не виждам добър легионер, който ще дойде да играе за 500 или 800 евро… Каква класа и какво ниво ще вдигне като цяло на дадения отбор?! Това е недопустимо и съм на мнение, че футболният съюз трябва да се намеси. Трябва да има някакви правила. Дочух, че сега трябва да играят двама под 21 години. Това е много малко! Трябва да са минимум четирима и двама под 23 години. Тогава като се вкара това правило ще се намалят чужденците в отборите и ще играят повече млади футболисти”, започна той.

„Гледах много мачове на Созопол през сезона. Те играха с няколко чужденци и не ми направиха добро впечатление, а отгоре на всичко отборът изпадна. Разбрах, че един от тях щял да остане и да играе в Трета лига. Смятайте какво му е нивото, след като остава дори и след изпадането на отбора. Да играеш с трима чужденци и да изпаднеш от второто ниво говори достатъчно. Няма нужда от такива играчи. В Крумовград също имаха доста легионери. Донякъде може да оправдаем отборите, които влязоха в Първа лига, защото са имали цели и са се постарали да ги постигнат. В останалите отбори не виждам никаква логика. Така се убива талантът на някои млади момчета, които могат да си реализират потенциала. Не виждам нито един добър, за мен всички чужденци са слаби във Втора лига. Нито един не ми е направил впечатление. Не видях някой, който да решава мачове и да вкарва голове. Направи ми силно впечатление, че на полусезона във Втора лига голмайстор беше Валентин Йосков с 15 гола. После отиде в Септември Сф в Първа лига и нямаше кой да го спре. Всички легионери бяха на едно ниско ниво. Не видях някой да изпъкне над българчетата. От тези чужденци, които играха във Втора лига, има ли един, който да се похвали с трансфер в Първа? Няма! Това говори достатъчно за класата им. Разбирам да дойде някой, който да е наистина добър и да направи трансфер в елитен клуб след това. Да кажем, че ще си затворим очите, но такъв няма. Отборите започнаха подготовка, а няма никой легионер, който да се похвали с трансфер в Първа лига. Много е грешна тази политика”, завърши Москов.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ