Николай Костов: Трябва да вярваме и с подкрепата на феновете да се борим за първото място

7 Dni Sport30.06.2023
Левски, Тренировка, Николай Костов

Старши треньорът на Левски Николай Костов говори след контролата срещу Етър, спечелена от „сините“ с 2:1. Наставникът коментира селекцията и кадровите проблеми в състава.

„Доволен съм от условията, които имаме за подготовка. Проведохме 12 тренировки, 2 контроли. Видяхте, че отборът на Етър беше по-свеж. Има натрупана умора при нас, работим, акцентът на работа е около владеенето на топката.

Нашите футболисти се стараят максимално. Връзката между халфове и нападатели не се получава. Действаме мудно там, но се надявам до шампионата да се подобрим“, каза той минути след края на мача в Правец.

Той каза и какво е писал в тефтера, който носеше по време на срещата: „Не съм си писал за мисленето, записах си неща, които не мога да споделя с вас. Пиша си относно играта и какво трябва да изпълняват играчите. Особено нещата, които не се получават. Играем малко скучно, защото нашите футболисти използват прекалено много подавания при граденето на играта“.

Костов похвали условията за работа на Левски: „Мисля, че да, защото имаме идеална работна среда. Играчите са съсредоточени в работата“.

„Всичко, което е работил Станимир Стоилов, е положително за нас. Ние просто трябва да подобрим владението на топката и да доминираме. Ако трябва да коментирам днешната игра, не съм доволен. Когато Етър владееше топката, ние бяхме много бавни“, коментира той промените, които ще въведе в Левски.

Костов говори и за капитаните на отбора: „Вече имаме трима капитани. Вече не са и тримата вратари – Краев, Сонко Сундберг и Михайлов“.

„Предстои му преглед в Германия. Надяваме се да бъде готов в близко време. Аз вярвам много в този футболист и се надявам той да се включи в отбора“, разкри наставникът по повод Билал Бари.

„Ако трябва да го уважим, не трябва да търсим. Да, винаги искаме по-добри, но имаме играчи, които си чакат шанса. Когато не можеш да имаш това, което харесваш, харесвай това, което имаш“, допълни той относно това, дали Левски ще търси нов нападател.

„Имаме много добри условия и работна среда. С Наско Сираков обсъдихме нещата за развитието на отбора. Въоръжаваме се с оптимизъм. Трябва да вярваме и с подкрепата на феновете да се борим за първото място“, оптимистичен е наставникът на „сините“.

„Кордоба има дискомфорт, в последния момент го пуснахме. Роналдо също не е готов за игра, надяваме се за началото на шампионата по 60-70 минути да могат да играят. Асен Митков е много добре. Той мина преглед вчера, днес пропусна тренировката. Той е много ценен играч и от утре влиза в отбора“, завърши Костов по повод състоянието на някои от играчите си.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ