Антони Иванов от Ботошани: Саша Илич е научил ЦСКА да играе чудесен футбол

7 Dni Sport27.06.2023
Антони Иванов,

Футболистът на Ботошани Антони Иванов сподели впечатленията си от контролата срещу ЦСКА, който румънският тим загуби с 0:1.

„Проверката беше добра и за двата отбора. Можеше да вкараме и ние гол, за да стане по-интересно. Те вкараха от позиция, в която трябваше да се намесим по-добре. Имахме повече шансове от тях“, заяви той минути след края на мача в Австрия.

„Сериозни са, с мускулна треска сме всички. Имаме много работа. Имаме нов треньор, нови очаквания, всичко е ново. Трябва да свикнем по-бързо“, каза той за подготовката на Ботошани.

Иванов сподели впечатленията си от ЦСКА: „Това, което забелязах, е, че играят с много юноши. Вижда се, че Саша Илич ги е научил да играят футбол. Играят добър футбол“

„Представянето на младите – вижда се. Като бях аз в България, не се играеше толкова бързо с топката. Сега играят с 1-2 докосвания, бързо, което е добре“, похвали той развитието на младите футболисти в България.

Футболистът посочи целите пред Ботошани през следващия сезон: „Гоним плейофите. Знаем, че ще бъде трудно, защото в Румъния се наливат много пари от отбори с амбиции. Ние нямаме такива финансови инжекции“.

„Няма кой знае колко голяма разлика. В Румъния се играе малко по-бързо с топката, отколкото в България. Днес ЦСКА на моменти игра по-бързо от топката от нас. Това е отбор с традиции, знаем за какво става въпрос. В Румъния се играе една идея по-бързо с топката“, сравни Иванов футбола в България и този в Румъния.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ