Пламен Марков даде съвет на ЦСКА: Трябват ни качествени играчи

7 Dni Sport23.06.2023
Лъчезар Танев, Пламен Марков

Легендарният полузащитник на ЦСКА Пламен Марков коментира пред „Тема Спорт“ думите на бившия акционер в Борисовата градина Юлиан Инджов отпреди няколко дни. В интервю пред нашата медия бизнесменът заяви, че докато не се смени президентът на БФС, няма да се смени шампионът.

Марков заемаше шефски пост на „Армията“ именно по времето на Инджов – между 2015 и 2021 година, като първо беше спортен, а след това изпълнителен директор.

“Вероятно г-н Инджов е прав, макар че тази година ЦСКА бе много близо и титлата бе напълно във възможностите на червените. За съжаление всеки може да пропусне дузпа и не обвинявам Иван Турицов. Тази година обаче бе изключение от цялостната картина в родния футбол и затова съм съгласен с Инджов. Съветът ми към ръководството на ЦСКА е да обърне внимание на селекцията, а не на треньорските смени, защото видяхме, че в последните години те не дадоха добър резултат. Трябва да се търсят по-качествени футболисти, а не да се сменят треньори”, заяви Пламен Марков.

В периода, в който беше директор в ЦСКА, бившият национален селекционер работи с цели 9 наставници – Христо Янев, Едуард Йорданеску, Стамен Белчев, Нестор Ел Маестро, Любослав Пенев, Добромир Митов, Люпко Петрович, Милош Крушчич и Бруно Акрапович. В същото време тогава армейците разчитаха изцяло на свободни агенти за своята селекция, като през „Армията“ минаха десетки незапомнени герои. В последната година се забелязва промяна в тази посока. Червените плащат трансферна сума за повече от половината привлечени футболисти, а тази тенденция ще се запази и през настоящия трансферен прозорец. Остава обаче да се направи и правилната експертиза. Защото миналогодишната лятна селекция бе провал, но пък единственото зимно попълнение Тобиас Хайнц се оказа удар в десетката. Към момента ръководните фактори на „Армията“ демонстрират пълно доверие към треньора Саша Илич, но в последните години сме ставали свидетели, че няколко лоши резултата могат да променят бързо ситуацията. От това се опасява и Пламен Марков.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ