Сините с потенциален сблъсък с литовския Хегелман – с привкус на германска прецизност

7 Dni Sport22.06.2023
Левски - ЦСКА, Отбор

Литовският Хегелман е абсолютен дебютант в европейските клубни турнири. Отборът е основан през 2009 година и играе домакинските си мачове на тренировъчния център на националния отбор в Каунас, като стадионът е с капацитет от 500 седящи места. Тимът е собственост на германската компания за спедиция и логистика „Хегелман Транспорт“.

Клубът влиза в елита на страната през 2021 година, а през миналия сезон завърши на четвъртата позиция в крайното класиране, на 23 точки от шампиона Жалгирис, но това бе достатъчно, за да си спечели дебютно участие в евротурнирите. Едно от преимствата на прибалтийския отбор е, че в момента първенството в Литва се намира в средната си фаза. Но формата на Хегелман не е от най-добрите и от 17 мача, тимът е записал седем победи и допуснал цели десет поражения. Бяло-сините се намират на петото място с актив от 21 точки, на 22 пункта от лидера Паневезис. Следващият мач на отбора е в събота срещу Даинава. Отборът е воден от бившият защитник и национал на страната Андриус Скерла. Той е на 46 години и преди това е бил асистент в Жалгирис, младежката и представителната селекция на страната. През 2021 година поема Хегелман, с който успява да достине до историческото участие в европейските клубни турнири. „Не можем да си изибраме противниците. Мисля, че ни се падна един от трудните съперници, без да подценявам другите отбори. Очаквам с нетърпение първия мач с Шкупи“, заяви Скерла след жребия.

Хегелман може да се похвали с няколко национала на Литва, като Клаудиус Упстас игра при равенството 1:1 с България преди дни. В отбора личат имената на играчи от Япония, Бразилия, Хърватска, Финландия, Нигерия, Румъния и Сърбия. Титулярният им вратар е Родриго Жосвиаки, който е родом от страната на кафето. В Хегелман се завърна и халфът Алекс де Соуса, който през миналата кампания игра в турския Болуспор, а преди това две години е носил бяло-синия екип. В Литва смятат, че отборът ще се подисили на още няколко позиции до първия мач в Европа.

Треньорът Скерла на няколко пъти спомена, че не е особено доволен от представянето на тима в защита.

Автор: „Тема спорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ