България излиза срещу фаворита в групата ни Сърбия в Разград

7 Dni Sport20.06.2023
Литва - България, Илия Груев

България излиза срещу Сърбия в своя четвърти мач от квалификациите за Евро 2024. Срещата на „Хювефарма Арена“ в Разград започва в 21:45 часа и ще бъде ръководена от англичанина Крейг Поусън.

Досега футболистите на Младен Кръстаич имат две загуби и равенство в своя актив, докато Репрезентацията на Драган Стойкович е с две победи от два мача. Успех над Душан Тадич и компания ще върне „лъвовете“ в борбата за първите две места, които пращат на финалите в Германия догодина.

Българските национали създадоха много голови положения срещу Литва в Каунас преди три дни, но реализираха едва един гол, въпреки че играха над 70 минути с човек повече. Попадението на Марин Петков от Левски е единственото за трикольорите досега в кампанията. Срещу фаворита в групата, който участва на последните две световни първенства, обаче съвсем няма да бъде толкова лесно, колкото срещу литовците.

За мотивацията на българите може да помогне допълнително и провокацията от Каунас, откъдето се появи снимка, за която домакините твърдят, че показва съблекалнята на нашите, след като те са я напуснали последни. Кирил Десподов категорично отрече твърденията на литовците, а от друга страна Младен Кръстаич насочи вниманието към битката в Разград и призна, че иска победа срещу своите сънародници.

Със сигурност сръбският специалист ще заложи на системата 3-5-2, като е твърде вероятно на вратата отново да застане Иван Дюлгеров. Пред него, като част от защитната тройка, е възможно отново да видим Илия Груев, който да повтори ролята си от Литва. Очаква се там да се завърне Петко Христов. В средата на терена отново трябва да оперира голмайсторът на вътрешния шампионат Ивайло Чочев, който се раздаде максимално в предишния мач и беше близо до победния гол. Не е изключено Кръстаич отново да заложи на Кирил Десподов и Спас Делев в нападение, а в помощ на двамата пак да бъде Мартин Минчев.

Сърбите дойдоха в Разград с доста проблеми, които обаче на пръв поглед не притесняват Драган Стойкович. От сметките на Пикси като круши окапаха фигури като Лука Йович от Фиорентина, Александър Митрович от Фулъм и Душан Влахович от Ювентус. Няма ги още Алекса Терзич от „Ла Виола“, Милош Велкович от Вердер Бремен и крилото на Торино Неманя Радонич.

Сръбският старши треньор обяви, че няма хич да подцени българския тим, но цялостното поведение на сърбите, в т.ч. журналистите от Западната ни съседка, говорят по-скоро за обратното.

Сърбия се цели в първо европейско първенство след дълго прекъсване. С победа в Разград Репрезентацията ще увеличи актива си на върха на девет точки от три мача – до този момент момците на Пикси дори не са допуснали гол.

Обратно – загуба ще изпепели тотално шансовете на нашите за нещо по-сериозно в кампанията, а по същото време Унгария ще пробва да дръпне с три пункта пред Черна гора. Маджарите приемат Литва в Будапеща, докато черногорците са зрители на този тур в групата.

България – Сърбия

Вероятни състави:

България: Иван Дюлгеров, Валентин Антов, Петко Христов, Илия Груев, Виктор Попов, Андриан Краев, Ивайло Чочев, Мартин Минчев, Марин Петков, Спас Делев, Кирил Десподов.

Сърбия: Ваня Милинкович-Савич, Неманя Гудел, Никола Миленкович, Страхиня Павлович, Андрия Живкович, Иван Илич, Саша Лукич, Филип Костич, Душан Тадич, Сергей Милинкович-Савич, Деян Йовелич.

Автор: „Спортал“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ