Чочев и дебютант в стартовата единайсеторка на България

7 Dni Sport17.06.2023
България - Северна Ирландия, Тодор Неделев, Иван Турицов, Петко Христов, Андреа Христов, Борислав Цонев, Илиан Илиев, Кирил Десподов, Ивайло Чочев

Голмайсторът на Първа лига Ивайло Чочев е гласен за титуляр срещу Литва. Младен Кръстаич дълго време пренебрегваше дефанзивния халф на ФК ЦСКА 1948 Сф, но след натиск от медии и фенове му прати повиквателна за евроквалификациите с Литва и Сърбия. Полузащитникът, който вкара 21 гола в първенството, ще бъде в средата на терена заедно с Филип Кръстев и Илия Груев.

Селекционерът няма да изневери на стила си с трима централни защитници. Като такива ще действат Валентин Антов, Петко Христов и Алекс Петков. Треньорът отново пък може да заложи на дебютант в състава. Очаква се в ролята на халф-бек по левия фланг от първата минута на терена да бъде Патрик-Габриел Галчев. Юношата на Левски първоначално не бе в сметките на Младен Кръстаич. Младокът обаче бе повикан в отбора, след като стана ясно, че десният бек на ЦСКА Иван Турицов е контузен. За десния фланг ще се избира между Виктор Попов и Йоан Стоянов.

Сигурен за мястото си в нападение е капитанът Кирил Десподов. Не е изключено до него да започне не съотборникът му в Лудогорец Спас Делев, а Мартин Минчев. Последният направи силен сезон със Спарта Прага и спечели титлата на Чехия.

В началото България ще опита висока преса, с която да притесни домакините. Трите точки за нашите са задължителни.

Автор: „Тема спорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ