Илиян Филипов: До 20 дни ще изпълним предписанията на УЕФА за Колежа, ограждаме ВИП зоната

7 Dni Sport15.06.2023
Стадион "Христо Ботев", Илиян Филипов

До 20 дни ще изпълним предписанията, които ни дадоха представителите на УЕФА, за да получи стадион „Христо Ботев“ в Пловдив четвърта категория. Това заяви строителят на спортното съоръжение Илиян Филипов. Той добави, че според новите изисквания журналистическите места на Колежа ще бъдат увеличени от 26 на 50. Предстои обособяването на специална зона за интервюта с футболисти и треньори, ще бъде оборудвана и още една зала за брифинги. Започва и ограждането на ВИП зоната със стъклен парапет, както и поставянето на седалки в сектора за гости.

От ръководството на „Ботев“ (Пд) се ангажираха в рамките на няколко дни да бъдат увеличени седящите места зад резервните скамейки на отборите.

Специалистите от УЕФА, които огледаха стадиона във вторник и сряда се запознаха и с крайния проект, който включва покриването на Южната и Северната трибуни и монтиране на осветление на тях. Те са останали впечатлени от модерното съоръжение. Не смятат да идват на нов оглед, а ще им бъде изпратен снимков материал как са изпълнени предписанията им.

„Напълно е реално стадион „Христо Ботев“ да получи в най-скоро време четвърта категория и на него от есента ще може да се играят международния мачове на клубно и национално ниво“, завърши Илиян Филипов.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ