Майкъл Естрада ще е най-скъпият на стадион „Българска армия“

7 Dni Sport15.06.2023
Screenshot 2023-06-13 at 18.33.08

ЦСКА е фаворит за подписа на еквадорския национал Майкъл Естрада, като това бе потвърдено от неговия мениджър. В момента „червените“ трябва да се преборят с клуб от испанската Сегунда дивисион, което чисто финансово не е проблем. От битката вече е отпаднал еквадорския Емелек.

Ако всичко мине нормално и Естрада парафира с ЦСКА, то той ще е най-скъпия футболист на „Българска армия“. 27-годишният Естрада е оценен на 2 милиона евро от Transfermarkt, а най-скъпите настоящи футболисти на „червените“ са Дюкенс Назон (1.5 милиона евро), Тобиас Хайнц (1.5 милиона евро) и Юрген Матай (1.5 милиона евро).

Високата стойност на Майкъл Естрада не е изненада. Той игра в 3 мача на Мондиал 2022, като зае мястото на бившия голмайстор на „червените“ Жорди Кайседо, който в крайна сметка остава бе повиквателна.

27-годишният Естрада започва своя професионален път в Макара. Следва трансфер в Ел Насионал, след което преминава в Индепендиенте дел Вале. После се връща в Макара, а после е купен от мексиканския Толука. През 2022-а година е даден под наем на американския ДиСи Юнайтед. Има 39 мача и 8 гола за националния тим на Еквадор. Предвид всички тези факти е логично да се мисли, че ако Майкъл Естрада подпише с ЦСКА, ще взима най-голяма заплата в клуба.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ