Велислав Вуцов: Най-голямата грешка в Левски бе Андреев да е капитан

7 Dni Sport15.06.2023
Янтра Габрово, Тренировка, Велислав Вуцов

Бившият треньор на Левски Велислав Вуцов направи оценка на представянето на тима в края на сезона в предаването „Спорт по ТВ1“. Той говори за случилото се след напускането на Станимир Стоилов и очакванията му от новия треньор Николай Костов.

Г-н Вуцов, какво се преобърна в Левски след напускането на Станимир Стоилов?

Не искам да казвам, защото не съм толкова запознат. Николай Костов ми е кум и му пожелавам успех. Дано може по някакъв начин да възроди нещата. Според мен в Левски се случиха много грешки. Една от най-големите ще кажа. Не може цяла година Пламен Андреев да е капитан на отбора. Лентата тежи, това е много важно нещо. Има си изисквания. Последният мач се случиха грешки, може би наказание, защото цяла година това се случва. Твърдя, че в Левски има много повече футболисти, които заслужават да носят ленатата. Ако беше Николай Михайлов на вратата, да. Но Андреев…Да ме извиняват всички, но това беше подигравка. Капитани на Левски са били какви ли не легенди и съм убеден, че някои се обръщат в гроба, а други, които са живи, се въртят и си казват, че това не е възможно. Знам, че има изисквания да си капитан – да бъдеш най-добрият, най-опитният или най-обединяващият. Капитанската лента на Левски е почти с ранг на министър на държавата. Не може да бъде цяла година на ръката на едно 18-годишно момче. На него това му тежше и накря направи грешки, за които не го обвинявам, но те се случиха.

Може ли Левски да се радва на четвъртото място и класиране за евротурнирите?

Няма как да се радва. Само подготовката, която направиха (б.а. в Дубай) и парите, които се платиха за нея и обезщетения за контролни срещи, това е кощунство. Ако се върнем по-назад и в началото на пролетта Левски бе седми след загубата от Черно море. По-близо бе да не е в шестицата, отколкото да стане четвърти. След това се получиха още няколко лоши резултати, но се стабилизираха. Твърдя, че играчите на Левски като класа и цена не са за четвърто място.

И са над 20 точки зад първите два тима в класирането…

Ако някой от Левски излезе и каже, че харчат 5 лева и спестяват 3, за да връщат дълга, го приемам. Но това, което имам като информация, спестяване – йок. Харчат се пари за ниво не на четвърто място. Когато клубът е добре осигурен финансово, не може да се радва на това класиране. Според мен трябва да бъде тъжен с тези футболисти и подкрепата на феновете. Необходимо е да се отчете като изключително не добро представяне да си зад ЦСКА и ЦСКА 1948. Категорично твърдя, че играчите на Левски като цена и качества са по-добри от тези на споменатите два отбора. Всеки има право на мнение, но така мисля аз.

Оптимист ли сте за бъдещето на Левски?

Повярвайте ми, че не съм запознат какво се случва. Днес (б.а. вчера) прочетох кой ще е треньора. До онзи ден знаех, че наставник ще е Саво Милошевич. Бях изненадан. Мина ми пред погледа, че Илия Груев бил цял ден на „Герена“ за преговори. Искам да видя по-добър Левски, но не съм от тези, които дават мнения какво да се направи. Този, който носи отговорност да свърши това, което трябва.

Заслужено ли Лудогорец стана шампион?

Лудогорец направи един наистина стратегически ход. Ако не се беше върнал Ивайло Петев, гарантирам, че с Шимунджа, Шивуджа… Какъв беше? Не знам този човек, откъде се появи…, но нивото на Лудогорец беше много ниско. Другото нещо, залагаше се само на чужденци. Целият щаб бяха такива и при футболистите бяха игнорирали българите. Ивайло дойде, сложи всички на мястото им, промени дисциплината. И един слаб Лудогорец го направи шампион отново. За първи път мога да кажа, че футболистите на разградчани, едно 60-70%, не ми харесват. Според мен ЦСКА спечели най-скъпото второ място в историята на футбола ни, защото парите, които похарчиха за него, са изключително много. Все пак малко не достигна на тима. Твърдя, че ЦСКА не имаше кой знае какви добри футболисти, но бяха толкова близо до титлата, защото на Саша Илич му се повярва. Всички застанаха зад него. Най-малкото победата в последния кръг над Левски, показва, че в ЦСКА нещо е мръднато, докато при сините нищо. За мое съжаление.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ