Ботев с офанзива за качествен роден нападател, искат го в редиците си

7 Dni Sport14.06.2023
Станислав Генчев,

Треньорът на Ботев Пловдив Станислав Генчев иска да привлече още един свой подопечен от бившия си клуб Локомотив София, разбра „Тема Спорт“. Той вече договаря трансферите на вратаря Бубакар Гай, както и офанзивния халф Антонио Вутов. Но е насочил и интереса си към Димитър Митков.

През есента 23-годишният централен нападател бе водещ реализатор на железничарите със 7 гола в 17 мача. Добрите му изяви го отведоха в руския Рубин Казан, където игра под наем. Преотстъпването му изтече и той трябва да се присъедини към червено-черните. В „Надежда“ вече си осигуриха услугите на Калоян Кръстев, който досега играеше в Берое като преотстъпен от ЦСКА. Така че могат и да склонят на трансфер на Митков.

На Ботев е нужен таран, защото Антоан Бароан може да бъде продаден. Както е известно, пловдивчани следят и положението с Галин Иванов от Славия.

Жълто-черните стартират подготовка днес. Преди заниманието официално ще бъде представен новият треньор Станислав Генчев. Това ще се случи в 18:30 часа в залата за пресконференции на „Колежа“. На брифинга ще присъства и асистентът му Живко Миланов, както и наставникът на вратарите Йордан Господинов. За 19:00 часа е насрочена първата тренировка. В нея участие няма да вземат нигерийците Точукво Нади и Уме Емануел, които играха на световното първенство за младежи до 20 години. По-дълга почивка са получили и Реда Рабей и Мохамед Брахими, които през пролетта бяха преотстъпени на руския Факел Воронеж.

Автор: „Тема спорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ