Стойчо Стоев: Трябва да продължим градацията в Локомотив София

7 Dni Sport14.06.2023
Стойчо Стоев Левски Лудогорец 14

Новият треньор на Локомотив София Стойчо Стоев говори пред „Тема Спорт“, след като вчера бе представен официално от червено-черните.

Г-н Стоев, след няколко години извън треньорството, това ли беше най-добрият момент да се завърнете?

– Да не забравяме, че аз се завръщам в родния си клуб. Тук съм израснал, тук съм създаден като футболист, а в не малка степен и като човек, защото от 10-годишна възраст до 30 са си 20 години. След това съм бил и в детско-юношеската школа. Тоест немалка част от жизнения ми път, не само от спортния, е минал в Локомотив. Така че се връщам вкъщи.

Изправяте се пред поредното предизвикателство в кариерата си, куп играчи напуснаха Локомотив в последните дни…

– В никакъв случай не е лесно, тъй като повечето състезатели от миналия сезон ги няма и тепърва ще се прави нов отбор. Селекционният процес винаги е бил труден. Но се работи усилено и се надявам постепенно във времето да се намерят подходящите футболисти. Времето ни притиска, първенството започва доста скоро, но ще работим в движение и мисля, че ще се справим. Аз съм свикнал с подобни предизвикателства. Все пак съм видял в кариерата си и двете страни на монетата.

Красимир Станоев ли ще е единственият нов на старта на подготовката?

– Да не бързаме. Работи с в тази насока. Водят се разговори. Когато има яснота, ще бъде обявено официално. Насочили сме се и към българския, и към чуждестранния пазар и търсим най-добрите варианти.

Иван Василев ли ви покани в клуба? Увери ли ви в своята подкрепа и каква е ситуацията с неговото намерение да се оттегли?

– Естествено, собственикът ме покани. Винаги има подкрепа от собствениците в началото, надявам се да е в дългосрочен период (смее се). Поне на този етап, от разговорите, които сме провели, няма някаква индикация, че той се оттегля от клуба.

Бяха ли ви поставени някакви цели за сезона?

– Нека направим първо отбор, пак казвам, да не бързаме. След като нямаш половин състав, не можеш да говориш и за цели, нека да видим как ще се развие селекционният процес.
Основната цел при мен е да играем футбол, който да радва привържениците на Локомотив и на база него да постигаме добри резултати. Основното нещо за всеки отбор е да има развитие всяка година, така че ние трябва да продължим позитивната градация от последните два сезона и да бъдем сериозен опонент на първите тимове в класирането.

Очаквате ли топло посрещане от феновете, след като в последните месеци те на няколко пъти изразяваха недоволството си от ръководството на клуба?

– Със сигурност. Все пак съм бил футболист в този отбор, може би съм оставил и някаква следа и е нормално хората вероятно да са доволни и да харесват избора за треньор.

Преди малко повече от месец в интервю за „Тема Спорт“ заявихте, че не сте сред предпочитаните варианти на ръководството на Локомотив и гледате в различни посоки. Какво се промени?

– Може би стигнахме до някакъв консенсус за развитието на отбора, което беше много важно. Всеки направи крачка към другия. Финансовите условия и т.н. не са се променили, но просто стигнахме до съгласие относно вижданията си за клуба. Защото и за собственика, и за мен като треньор, това ни е родният клуб. Целта и на двете страни е Локомотив да просперира.

Автор: Мартин Костадинов / „Тема спорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ